Hoe word je snowboardleraar?

Volg een gratis proeftraining en kom te weten of jouw snowboard skills voldoende zijn om te starten aan een opleiding tot snowboardleraar!

Snowboardleraar worden met Snowsports!

Ben jij een snowboarder en wil je graag in de sneeuw werken als snowboardleraar? Volg dan een 10-daagse snowboardleraar opleiding met Snowsports! Nadat jij je Oostenrijkse  Anwärter diploma behaald hebt, ben je officieel snowboardleraar en kun je gaan werken bij de tofste snowboardscholen in Oostenrijk en nog veel meer landen. Alle opleidingen van Snowsports worden uitgevoerd door Oostenrijkse ‘Staatliche Ausbilders’, dit zijn snowboarders met het hoogst haalbare diploma ter wereld en leren jouw alle skills en know how die je nodig hebt om snowboardleraar te worden. 

Wat houdt een snowboardleraar opleiding in?

Opleidingsprogramma

Snowboardleraar opleiding

Het programma van een opleiding is super gaaf en leerzaam. Je bent de hele dag bezig met snowboarden. Elke dag krijg je snowboardtraining waardoor jij een betere snowboarder wordt en je leert alles over de snowboard basics die jij aan jouw gasten moet leren. Na de training op de piste volg je verschillende theorie eenheden over snowboardmateriaal, organisatie en veiligheid. In de avonduren heb je tijd om nog even te studeren of lekker te chillen aan de bar. Op verschillende momenten zijn er coaches van Snowsports aanwezig om jouw te helpen zo goed mogelijk te starten aan de examens. 


Wereldwijde erkenning

Anwärter diploma

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter snowboardleraar noemen, dit is het eerste level van het opleidingssysteem. Met dit level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als snowboardleraar. Dus ook op indoorrolbanen en indoorsneeuwbanen zoals SnowWorld. Na je Anwärter diploma, kun je starten met je Landes opleiding. Mt dit diploma kune je lesgeven aan vergevorderde snowboarders.

Baanbemiddeling voor snowboardleraren

Werken bij een snowboardschool

Snowboardles geven is geweldig! Je mag jouw passie overbrengen op anderen en je werkt in een geweldige omgeving. Je geeft vier uur per dag snowboardles en dan kun je zelf nog even boarden, what a job! Na het behalen van jouw Anwärter diploma, helpen wij jou met het vinden van een baan als snowboardleraar bij de leukste snowboardscholen in Oostenrijk.

TIP: neem zelf ook contact op met een aantal snowboardscholen en vergroot jouw kansen op werk!


GEEN ONVERWACHTE KOSTEN

Wat is er inclusief?

  • Hotel o.b.v. halfpension in Oostenrijk (ontbijt + diner)
  • Liftpas
  • Opleidingskosten + administratieve kosten
  • Leerboek met leerschema
  • Nederlandse begeleiding ter plaatse
  • Oefententamen voor theorie
  • Baanbemiddeling voor snowboarders

Leuke en leerzame dagen!

'Super leuke 10 dagen gehad. Heel leerzaam, zwaar, pittig maar wat een gezellige sfeer. Hele leuke mensen ontmoet & onze hele groep van Snowsports Nederland heeft een 100% score gehaald!!!! Begeleiding van Niek, was super! Paar avondjes geholpen met onze theorie! De ausbuilders hebben ons heel goed geholpen, streng maar ook met een lach erbij. Snowsports Nederland, bedankt voor deze ervaring! Op naar een top seizoen!'

Deelneemster Nina Gorter

Perfecte begeleiding

'Snowsports Nederland is een jonge, spontane en gedreven organisatie die je gedurende je opleiding perfect begeleid. 

De begeleiders die mee gaan naar de opleiding verzorgen tevens de voorbereidingstraining op locatie, 2 dagen voor de officiële start van de opleiding. Tijdens deze training worden alle examen onderdelen geoefend waar je bij de examens op beoordeeld wordt. Dit is zeker aan te raden gezien dat je dan met de start van de opleiding niet voor al te veel verassingen komt te staan.'


Deelnemer Sander

De bergen, onze speeltuin

Vele voordelen

Naast het voordeel van de beste Oostenrijkse opleiders en baanbemiddeling, zijn er nog andere voordelen aan het volgen van een Anwärter opleiding bij Snowsports Nederland. Zo zijn materiaalhuur in Nederland, de accommodatie in Oostenrijk en skipas in Nederland en Oostenrijk inbegrepen. Wij regelen zelfs een privé-touringcarbus of een nachttrein die jou naar Oostenrijk brengt. De accommodaties waar je tijdens de opleiding verblijft zijn goede hotels. Ter voorbereiding van de opleiding kun je deelnemen aan Duits cursussen en trainingen in Nederland en Oostenrijk. Tijdens de opleiding is er Nederlandse begeleiding aanwezig waar je je vragen aan kunt stellen en die jou helpen met de theorie. De nacht voor het begin van de opleiding kun je al aanreizen. Zo begin je uitgerust en fit aan je opleiding. Er zijn altijd minimaal tien overnachtingen bij de opleidingen inbegrepen. De 10-daagse opleiding in december in Oostenrijk heeft ook een extra nacht aan het eind. Wij organiseren dan namelijk een groot Anwärter feest waar je het seizoen goed mee kunt beginnen!

Agenda

Snowsports organiseert het hele jaar door opleidingen, camps en andere leuke wintersport activiteiten. Volg Snowsports via facebook en andere social media om op de hoogte te blijven.

Ook snowboardleraar worden?

Neem nu contact op met een medewerker van Snowsports
en vraag hem of haar alles wat je wilt weten om je droom waar te maken!

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebook_page_plugin