Opleidingen tot skileraar en snowboardleraar

Snowboardleraar worden

De 10-daagse Anwärter skileraar opleiding van Snowsports Nederland; in tien dagen gediplomeerd snowboardleraar worden!

Kijk onder 'Agenda' voor alle data van de opleidingen, inclusief enkele opleidingen van 2018.

Snowboardleraar worden met de 10-daagse Anwärter snowboardleraar opleiding
Snowboardleraar worden met de 10-daagse Anwärter snowboardleraar opleiding van Snowsports Nederland doe je in Oostenrijk. Direct in de omgeving die je nieuwe werkplek gaat worden! De opleiding wordt gegeven door 'Staatliche Ausbilders', opleiders met het hoogst haalbare snowboardleraardiploma in Oostenrijk. Met de jarenlange ervaring weten zij daadwerkelijk alles van snowboardleraar worden en doen zij hun uiterste best om dat jou ook te leren. Volg tien dagen opleiding in Oostenrijk en wie weet heb jij komende winter ook het mooiste beroep van de wereld! Wij werken samen met de meeste gerenommeerde opleidingsinstanties van Oostenrijk. 

Baanbemiddeling
Baanbemiddeling, wat houdt dit precies in? Wanneer je je Anwärter opleiding tot snowboardleraar worden bij Snowsports Nederland volgt, helpen wij jou om te werken in Oostenrijk met een leuke baan in de sneeuw. De kans is groot dat je in de winter direct als snowboardleraar aan de slag kunt en je bent er zeker van dat jij in contact gebracht wordt met de leukste skischolen in Oostenrijk! Aangezien de vraag naar snowboardleraren steeds meer afneemt, kunnen wij niet garanderen dat wij een plek voor jou vinden, maar wij doen ons uiterste best om jou hierbij te helpen. Wij vragen dus ook initiatief van jouzelf tot solliciteren.

Het grootste deel van de skischolen vragen een beschikbaarheid in ten minste de hoogseizoenweken. Dit zijn twee weken met kerst en twee weken met de krokus. De meeste skischolen hebben het liefst een beschikbaarheid van een heel seizoen. 
Mocht er weinig werk zijn door bijvoorbeeld te weinig sneeuw, dan kan Snowsports Nederland daar helaas niets aan veranderen. De skischool zal dan met jou de beste opties overleggen. Lees meer over het werken in Oostenrijk onder Werken in Oostenrijk.

DSC 0044
DSC 0217
DSC 0182

Opleidingsprogramma
Het opleidingsprogramma van een snowboardleraar worden is een heel druk en vol programma. Je hebt iedere dag van 09:00 uur tot ongeveer 15:00 uur praktijk op de piste. Om 16:00 uur heb je dan bespreking van de praktijk met je groepje en van 16:30 tot ongeveer 19:00 uur heb je theorieles. Afhangend van het weer kan het programma gewijzigd worden. 

In de avonduren zijn wij aanwezig om de theorie nog een keer in het Nederlands te bespreken en geven wij een korte didactische cursus. 

Na elke dag flink geoefend, getraind en geleerd te hebben, zijn op het einde van de opleiding de examens. Zorg dus dat je fit en uitgerust begint aan deze opleiding en vergroot daarmee jouw slagingskansen!

Theorie 
Snowboardleraar worden betekent dat je de praktijk moet kunnen ondersteunen met theorie. De theorie wordt iedere dag na het snowboarden gegeven en is volledig in het Duits. De onderdelen van de theorie zijn; 

 • Bewegings- en onderwijsleer
 • Uitrustings- en materiaalkunde
 • Kinderonderwijs
 • EHBO
 • Beroepskunde
 • Natuur- en omgevingskunde
 • Introductie in de actuele trends op sneeuwsportgebied
 • Toerismekunde
 • Alpinkunde

Praktijk
Snowboardleraar worden betekent op de piste staan met voldoende kennis en vaardigheden. Het praktijkgedeelte bestaat uit het ‘Schulefahren’, 'Lehrauftritt' en 'Eigen können'.

 • 'Schulefahren' is het correct demonstreren van de eerste snowboard technieken.
 • 'Lehrauftritt' is een instructie-opdracht van 20 tot 30 minuten. Je moet de methodische opbouw van het lesprogramma kennen en uitleggen. Je wordt beoordeeld op je didactiek en methodiek tijdens je instructie-opdracht.
 • 'Eigen können' zijn je eigen snowboard vaardigheden, snowboarden in de juiste houding met de juiste bewegingen in het juiste ritme.

Ook krijg je een korte introductie in het lesgeven aan skiërs en sta je zelf dus ook even op de ski's. Dit is geen examen onderdeel en alleen voor de 'fun'!

Diploma
Wanneer je zowel theorie als praktijk voldoende afrondt, ontvang je je Snowboard Anwärter. Hiermee kun je werken bij een Oostenrijkse skischool en ben je dus officieel gediplomeerd snowboardleraar.

DSC 0044
DSC 0217
DSC 0182

Benodigdheden

 • Helm. (verplicht!)
 • Complete snowboarduitrusting.
 • Ski-uitrusting. Kan ook ter plaatse gehuurd worden. Je gaat maar een halve dag skiën en dit is geen onderdeel van het examen.
 • Basiskennis Duits. De gehele opleiding is in het Duits en je wordt erop beoordeeld hoe je in het Duits les geeft. Snowsport Nederland biedt een cursus Duits aan ter ondersteuning.
 • Betalingsbewijs Snowsports Nederland.

Wat is er inclusief?
Opleidingskosten, examenbelasting, stempels, administratieve kosten, handboek, CD Rom, leerschema, liftpas, hotel op basis van halfpension (in een meerpersoonskamer), baanbemiddeling, cursus didactiek, Nederlandse begeleiding ter plaatse.

Wat is er exclusief?
Niet inbegrepen is het vervoer naar en van Oostenrijk, eten & drinken tijdens de opleiding, materiaalhuur in Oostenrijk, cursus Duits en pistetrainingen.

Vervoer
Wanneer je gebruik wilt maken van het Snowsports Nederland vervoer, dan graag minimaal 7 dagen van tevoren aanmelden. De bus rijdt alleen bij voldoende aanmeldingen. Bij onvoldoende aanmeldingen gaan we met de nachttrein (6 persoons ligcoupé). Indien je eigen vervoer hebt en nog plekken over hebt kan er wellicht gecarpooled worden en deel je in de kosten.  

Data en prijzen
Snowboardleraar worden? Bekijk de data en prijzen van de Anwärter snowboard opleidingen van het komende winterseizoen.

Aanmelden? 
Je kunt je aanmelden voor de Anwärter snowboardleraar opleiding tot 10 dagen voor aanvang van de opleiding.

Anwärter snowboardleraar opleiding december 2017 11-12-2017

 

 

 

Contact

Wil je meer informatie over onze opleidingen, trainingen en cursussen? Kijk dan eens bij Vraag & Antwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bel dan met één van onze medewerkers. Ook 's avonds bereikbaar!

+ 31 85 273 53 08

Of stel je vraag via het contactformulier.

Agenda

 

3 november     Anwärter Ski Pitztal
15 november     Info avond
19 november     Info dag Ermelo
21 november     Cursus Duits
3 december     Anwärter Training
6 december     Voorbereidingstraining
Oostenrijk
7 december    

Anwärter Ski Kitzbuhel

 

 

 

Contact
Infodag