Skip to content

Duaal Opleiding

Word ski- en snowboardleraar!

Ben jij een skiër én snowboarder en wil jij graag in de sneeuw werken? Volg dan een 16-daagse ski- en snowboardleraar opleiding met Snowsports! Je kunt deelenemen aan deze opleiding vanaf 16 jaar. Na het behalen van je Oostenrijkse Anwärter diploma kun jij gaan werken bij de leukste skischolen in Oostenrijk en nog veel meer landen. Alle opleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met Oostenrijkse ‘Staatliche Ausbilders’, dit zijn ski- en snowboardleraren met het hoogst haalbare diploma ter wereld. Een betere opleiding bestaat er niet!

Wat houdt een duaalleraar opleiding in?

Ski & Snowboardleraar

Met de duaalleraar opleiding ben je zestien dagen lang bezig met skiën en snowboarden! Het is een super leuk en leerzaam traject waarbij je alle ins & outs leert. In de ochtenden krijg je elke dag ski en snowboardtraining. Je leert alles over basis technieken en gevorderde technieken en wordt zelf een veel betere skiër en snowboarder! Natuurlijk leer je ook hoe je les geeft aan andere, uitleggen, demonstreren en feedback geven. In de middag krijg je theorie over je materialen, organisatie, veiligheid en meer. ‘s Avonds het je tijd om nog even te studeren, vragen te stellen aan de coaches van Snowsports of nog even te relaxen aan de bar of in de wellness.

Meer over het opleidingsprogramma.

Wat is er inclusief?

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op…

Anwärter Diploma

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter skileraar noemen. Dit is het eerste level van het opleidingssysteem. Met dit level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als skileraar. Dus ook op indoorrolbanen, borstelbanen en indoorsneeuwbanen zoals SnowWorld. Na je Anwärter diploma kun je starten met je Landes opleiding. Met dit diploma kun je aan vergevorderde skiërs lesgeven.

Werken bij een skischool

Van je hobby je werk maken is voor vele mensen een droom. Als je gaat werken voor een skischool, kun je jouw passie overbrengen op anderen. Je geeft vier uur per dag skiles en werkt in een prachtige omgeving. En na werktijd ga je natuurlijk zelf nog even lekker skiën of boarden. Wat een baan! Wanneer jij je Anwärter diploma hebt behaald met Snowsports, helpen wij jou aan werk bij een leuke skischool in Oostenrijk. Een duaalleraar is zeer gewenst bij een skischool omdat je zowel skiles als snowboardles kan geven! Je bent dus erg flexibel inzetbaar als ski- en snowboardleraar!

Kijk eens tussen onze skischolen waar je komend seizoen kunt gaan werken!

Geplande opleidingen

Geen evenementen gevonden!

Veelgestelde vragen

Hoe goed moet ik kunnen skiën?

Een goede richtlijn om in te schatten of je ski niveau voldoende is om te starten met de opleiding, doen we aan de hand van het aantal weken ervaring. Onze ervaring leert dat voor de meeste deelnemers geldt, dat 6-8 weken ervaring op de piste in de bergen al voldoende is om deel te nemen aan een Anwärter opleiding. Dit is natuurlijk geen garantie. Het zal voor de één makkelijk gaan dan voor de ander. Deelnemers met een sportieve achtergrond en die al ervaring hebben met (sport)instructies geven, kunnen met minder weken ervaring de opleiding ook positief afronden. Deelnemers met heel veel weken ervaring, kunnen juist weer de valkuil krijgen dat zij een verkeerde eigen stijl ontwikkeld hebben die afgeleerd moet worden.

Als skileraar moet je gecontroleerde en ritmische, lange en korte parallel bochten op een rode piste kunnen demonstreren op het praktijkexamen. Daarnaast moet je op het praktijkexamen nog twee basisbochten demonstreren.

Voel jij je vertrouwt en zelfverzekerd op je ski’s, dan ben je er klaar voor!

Ben jij nog niet helemaal zeker of jouw skiniveau voldoende is? Volg dan een GRATIS proeftraining en krijg advies over jouw deelname!

Hoe goed moet ik kunnen snowboarden?

Een goede richtlijn om in te schatten of je snowboard niveau voldoende is om te starten met de opleiding, doen we aan de hand van het aantal weken ervaring. Onze ervaring leert dat voor de meeste deelnemers geldt, dat 6-8 weken ervaring op de piste in de bergen al voldoende is om deel te nemen aan een Anwärter opleiding. Dit is natuurlijk geen garantie. Het zal voor de één makkelijk gaan dan voor de ander. Deelnemers met een sportieve achtergrond en die al ervaring hebben met (sport)instructies geven, kunnen met minder weken ervaring de opleiding ook positief afronden. Deelnemers met heel veel weken ervaring, kunnen juist weer de valkuil krijgen dat zij een verkeerde eigen stijl ontwikkeld hebben die afgeleerd moet worden.

Als snowboardleraar moet je gecontroleerde en ritmische, lange en korte bochten op een rode piste kunnen demonstreren tijdens het praktijkexamen. Ook worden er een aantal basis freestyle vaardigheden van je verwacht, zoals een ollie en een 180. En je moet ervaring hebben met de carve-techniek. Daarnaast moet je op het praktijkexamen nog twee basisbochten demonstreren.

Voel jij je vertrouwt en zelfverzekert op je snowboard, dan ben je er klaar voor!

Ben jij nog niet helemaal zeker of jouw snowboardniveau voldoende is? Volg dan een GRATIS proeftraining en krijg advies over jouw deelname!

Wat is een duaal opleiding?

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter skileraar én snowboardleraar noemen. Dit kunnen er niet veel! Met dit Anwärter level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als skileraar. Met de duaalleraar opleiding ben je zestien dagen lang bezig met skiën en snowboarden! Het is een super leuk en leerzaam traject waarbij je alle ins & outs leert.

Verdien je meer als duaalleraar?

Als duaalleraar krijg je niet meer betaald. Je uurloon wordt bepaald op basis van jouw niveau (Anwärter, Landes 1, etc.) en jaren ervaring. Je hebt wel het voordeel van gegarandeerd en afwisselend werk.

Heb je nog vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of stel ons gerust een vraag. Klik op data en prijzen hieronder om je aan te melden voor een informatiedag of gratis online webinar.