Skip to content

10-daagse Skileraar Opleiding

Word ook skileraar!

Ben jij een skiër en wil jij graag in de sneeuw werken als skileraar? Volg dan een 10-daagse skileraar opleiding met Snowsports! Je kunt al starten vanaf 16 jaar. Na het behalen van je Oostenrijkse Anwärter diploma kun jij gaan werken bij de leukste skischolen in Oostenrijk en nog veel meer landen. Alle opleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met Oostenrijkse ‘Staatliche Ausbilders’. Dit zijn skileraren met het hoogst haalbare diploma ter wereld. Een betere opleiding bestaat er niet!

Wat is een skileraar opleiding?

Skileraar opleiding

De opleiding tot skileraar is super leuk en leerzaam! Je bent de hele dag bezig met skiën. Elke ochtend krijg je skitraining, je leert veel over skitechnieken en je wordt een betere skiër. Daarnaast leer je natuurlijk ook om zelf skiles te geven, uitleggen, demonstreren en feedback geven. In de middag wordt de praktijktraining ondersteund met theorie over skimateriaal, organisatie en veiligheid. In de avonduren heb je de tijd om alles nog even na te bespreken met elkaar en kun je vragen stellen aan de begeleiding van Snowsports. 

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op…

Wat is er inclusief?

Anwärter Diploma

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter skileraar noemen. Dit is het eerste level van het opleidingssysteem. Met dit level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als skileraar. Dus ook op indoorrolbanen, borstelbanen en indoorsneeuwbanen zoals SnowWorld. Na je Anwärter diploma kun je starten met je Landes opleiding. Met dit diploma kun je aan vergevorderde skiërs lesgeven.

Werken bij een skischool

Skiles geven is geweldig! Je mag jouw passie overbrengen op anderen en je werkt in een geweldige omgeving. Je geeft vier uur per dag skiles en dan kun je zelf nog even lekker skiën. Wat een droombaan! Wanneer jij je Anwärter diploma hebt behaald met Snowsports, helpen wij jou aan werk bij een leuke skischool in Oostenrijk. Wij werken met meer dan 350 skischolen samen. Je bent dus helemaal zeker van jouw baan als skileraar! 

Opleidingsprogramma

Alle dagen

– 09:00 – 14:00 de piste op

– 15:00 – 17:00 theorieles

– Na 19:00 studeren en ontspannen

– Theorie examen op dag 8

– Praktijk examen skiën op dag 9

Examenonderdelen

Praktijk
Rhytmuswechsel: ritmewissel van lange naar korte bochten
– Pflugdrehen: “pizza” punt bochten
Pflugsteuern: van “pizza” punt naar parallel skiën

Lesgeef examen
Lehrauftritt: Een les geven aan je mede cursisten

 

Theorie
– Bewegingsleer
– Onderwijsleer
– Materiaalkunde
– Kinderonderwijs
– EHBO
– Beroepskunde
– Alpinkunde
– Geschiedenis
– Engels

Ski uitrusting

Ski & skistokken

Wij adviseren een all-mountain ski, ongeveer 10-15 cm onder lichaamslengte, die niet super stijf en zwaar is. Op onze informatiedagen kun je meedoen aan een proeftraining en advies krijgen over de juiste ski! Je skistokken moeten niet te lang of kort zijn. In skipositie moeten je ellebogen ongeveer 90 graden zijn. 

Skischoenen

Zorg ervoor dat je eigen skischoenen hebt en dat deze al gevormd zijn naar jouw voeten!

Helm & goggles

Een helm is verplicht tijdens de opleiding. Zorg dat de helm goed past en aansluit op je snowgoggle. 

Zodra je een opleiding hebt geboekt krijg je een complete checklist toegestuurd met nog meer belangrijke materialen om mee te nemen!

Geplande opleidingen

Geen evenementen gevonden!

Anwärter Skileraar Opleiding

10-daagse
1.849
00
  • 10-daagse Anwärter opleiding
  • Oostenrijkse leermaterialen
  • Hotel o.b.v. half pension
  • Liftpas
  • Online Webinar ter voorbereiding
  • Nederlandstalige theorie begeleiding
  • Nederlandstalige oefentoetsen
  • Baangarantie bij een Oostenrijkse Skischool
  • Foto's en video's van je opleidingstijd
  • Korting bij partner skiwinkels

Veelgestelde vragen

Hoe goed moet ik kunnen skiën?

Een goede richtlijn om in te schatten of je ski niveau voldoende is om te starten met de opleiding, doen we aan de hand van het aantal weken ervaring. Onze ervaring leert dat voor de meeste deelnemers geldt, dat 6-8 weken ervaring op de piste in de bergen al voldoende is om deel te nemen aan een Anwärter opleiding. Dit is natuurlijk geen garantie. Het zal voor de één makkelijk gaan dan voor de ander. Deelnemers met een sportieve achtergrond en die al ervaring hebben met (sport)instructies geven, kunnen met minder weken ervaring de opleiding ook positief afronden. Deelnemers met heel veel weken ervaring, kunnen juist weer de valkuil krijgen dat zij een verkeerde eigen stijl ontwikkeld hebben die afgeleerd moet worden.

Als skileraar moet je gecontroleerde en ritmische, lange en korte parallel bochten op een rode piste kunnen demonstreren op het praktijkexamen. Daarnaast moet je op het praktijkexamen nog twee basisbochten demonstreren.

Voel jij je vertrouwt en zelfverzekerd op je ski’s, dan ben je er klaar voor!

Ben jij nog niet helemaal zeker of jouw skiniveau voldoende is? Volg dan een GRATIS proeftraining en krijg advies over jouw deelname!

Welke praktijkexamens zijn er?

De skileraar praktijkexamens bestaan uit drie onderdelen:
1) ‘Schulefahren’, het demonstreren van basis skitechnieken
2) ‘Eigen Können’, het demonstreren van gevorderde skitechnieken
3) ‘Lehrauftritt’, een instructie opdracht waarbij je 20-30 minuten skiles geeft aan je eigen groepje

– Alle praktijkonderdelen dienen positief afgerond worden.
– Er geldt een aanwezigheidplicht voor alle praktijk en theorie.

Welk materiaal heb ik nodig voor de skileraar opleiding?

Materiaal
Wij raden je aan om deel te nemen met eigen ski’s, skischoenen en skistokken, daar ben je vertrouwd mee. Voor de start van de opleiding is het goed dit te waxen en slijpen.

Voor de opleiding raden we een allround of een allmountain ski aan. Je moet voornamelijk oefeningen doen voor beginnende skiërs. Dus je materiaal moet niet te lang, niet te stijf en niet te zwaar zijn.

Skikleding
Of je nu een winter of zomeropleiding volgt, je neemt altijd een complete wintersport uitrusting mee. Qua bovenkleding is het goed om drie lagen te dragen. Een eerste basislaag bestaande uit thermo-ondergoed en skisokken waarmee je droog en warm blijft. Een tweede laag is een isolerende laag die zorgt dat het warmte opslaat en transpiratie transporteerd. De derde laag bestaat uit een waterdichte laag en beschermt je tegen regen, sneeuw en wind.

Zorg ook voor goede handschoenen, je zult er goed aan doen om gedurende een opleiding of seizoen twee paar te hebben. Tevens kun je tijdens een zomeropleiding denken aan wat dunnere handschoenen. Goede materialen zijn een ‘must’ voor een skileraar. Als je nog nieuwe materialen nodig hebt, kijk dan eens in onze webshop!

Tijdens alle opleidingen geldt een helmplicht!

Heb je nog vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of stel ons gerust een vraag. Klik op data en prijzen hieronder om je aan te melden voor een informatiedag of gratis online webinar.