Skip to content

Landes Opleiding

Level 2: Landes

Nadat je je Anwärter opleiding hebt behaald, kun je nog een stapje hoger naar de Landes opleiding. ‘Landes’ is het tweede level van het Oostenrijkse opleidingssysteem voor skileraren en snowboardleraren. Met je Landes diploma krijg je meer loon bij een skischool en ben je bevoegd om gevorderden en vergevorderden skiles en snowboardles te geven. Je moet na het behalen van je Anwärter diploma wel een aantal weken ervaring opdoen bij een skischool, voordat je aan het Landes traject begint. Tijdens deze opleiding gaat de snelheid dus flink omhoog en leer je goed en veilig buiten de piste te skiën en te snowboarden. De Landes opleiding vindt in z’n geheel plaats in Oostenrijk.

Landes voor skiërs

Na het behalen van deze drie deelopleidingen ben je in het bezit van je Landes skileraardiploma.

Landes voor snowboarders

Met deze twee deelopleidingen heb je je snowboard Landes diploma.

Deelname voorwaarden

Voorwaarden om aan de Landes opleiding te beginnen is dat je minstens drie weken voor een skischool gewerkt moet hebben. Ook moet je zeker goed getraind hebben bij de skischool en in je vrije tijd. Tijdens de Landes opleiding wordt er veel van je eigen vaardigheden verwacht. Carven op de piste, Giant Slalom, freeriden (Gelände), buckels voor skiërs en freestyle (piste tricks, boxen en kickers) voor snowboarders. Elk onderdeel dient positief afgerond te worden voordat je officieel je Landes diploma ontvangt.

Voor deze opleiding geven we je graag nog even persoonlijk advies. Neem hiervoor contact op met Snowsports.

óf bel ons direct op +31 85 237 53 08

Geplande opleidingen

Geen evenementen gevonden!

Veelgestelde vragen

Wat is een Landes opleiding?

De ‘Landes’ opleiding is je tweede level van het Oostenrijkse opleidingssysteem. Met je Landes diploma ben je bevoegd om gevorderden en vergevorderden les te geven op de piste en buiten de piste (maar nog wel binnen het bereik van de liften van het skigebied). Tijdens deze opleiding wordt je techniek verder verfijnd en gaat het tempo flink omhoog. Er worden dus meer eisen aan jouw vaardigheden gesteld!

De Landes skileraar opleiding bestaat uit drie opleidingen: Landes 1, Landes 2 en een Alpinkurs. Tijdens deze opleiding ga je veel buckels skiën en offpiste. Verder leer je nog meer over Schulefahren en de Giant Slalom (GS).

De Landes snowboardleraar bestaat uit twee opleidingen: Landes en een Alpinkurs. Tijdens deze opleiding ga je veel freestylen en offpiste. Verder leer je nog veel meer over Schulefahren en de Giant Slalom (GS).

Voor een Landes opleiding moet je in het bezit van van een lawine uitrusting: pieper, sonde en schep.

Met welke opleiding ga ik offpiste?

Vanaf je Landes ga trainen op ‘Gelände’, offpiste. Voor skiërs krijg je bij Landes 1 al stukken buiten de piste en ga je buckels skiën. Bij de Alpinkurs ga je daadwerkelijk de bergen in en leer je alles wat je moet weten om groepen les te geven buiten de piste.

Kijk eens bij de Landes opleiding voor meer informatie!

Wanneer kan ik de Landes opleiding doen?

De Landes opleiding is voor Anwärter skileraren en snowboardleraren die nog beter willen worden, nog harder willen gaan en nog veel meer willen leren over skiën of snowboarden!

Nadat jij je Anwärter diploma hebt behaald, moet je tenminste drie weken les geven bij de skischool voordat je kunt beginnen aan deze opleiding. Als je daarna graag meer wilt leren en betere groepen wilt lesgeven én meer wilt verdienen, kun jij je aanmelden voor de Landes opleiding.

Hoe lang duurt de Landes opleiding?

Een Landes ski opleiding bestaat uit drie delen:
Landes 1 duurt tien dagen
Landes 2 duurt tien dagen
Alpinkurs van zeven dagen
Elk deel wordt afgerond met theorie- en praktijkexamens.

Voor snowboarders is het traject korter, dit bestaat uit:
Landes van tien dagen
Alpinkurs van zeven dagen

De Landes opleiding wordt verspreidt door het winterseizoen georganiseerd. Neem contact op met ons om te vragen wanneer dit is!

Welke extra vaardigheden moet ik hebben?

Tijdens de Landes opleiding gaat het niveau en tempo flink omhoog. Je moet ervaring hebben met de Giant Slalom (GS), buckels en off-piste. Ook zul je alle technieken van het ‘Schulefahren’ nog beter uit moeten voeren.

Voor snowboarders geldt ook dat het niveau en tempo flink omhoog gaat. Je moet ervaring hebben met off-piste en de Giant Slalom (GS). Ook zul je alle technieken van het ‘Schulefahren’ nog beter uit moeten voeren. En uiteraard worden er meer freestyle technieken van je verwacht. Denk aan een easy/medium line kicker springen (met grab), een 50-50 op een box, ollies, nollies, tail press, nose press, switch bochten, noseroll, tailroll en backside en frontside 180’s.

Welk materiaal heb ik nodig voor de Landes opleiding?

Omdat je met de Landes opleiding ook off-piste gaat, is een lawinepieper, schep en sonde verplicht om bij je te dragen. Daarnaast kun je denken aan speciale off-piste ski’s / snowboard, race ski’s / snowboard of een freestyle snowboard. Je kunt wat stijfer, langer en zwaarder materiaal nemen om op hogere snelheid nog controle te houden.

Bij alle opleidingen geldt een helmplicht!

Heb je nog vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of stel ons gerust een vraag. Klik op data en prijzen hieronder om je aan te melden voor een informatiedag of gratis online webinar.