Hoe word je skileraar?

Volg een gratis proeftraining en kom te weten of jouw ski niveau voldoende is om te starten aan een opleiding tot skileraar!

Skileraar worden met Snowsports!

Ben jij een skiër en wil jij graag in de sneeuw werken als skileraar? Volg dan een 10-daagse skileraar opleiding met Snowsports! Je kunt al starten vanaf 16 jaar. Na het behalen van je Oostenrijkse Anwärter diploma kun jij gaan werken bij de leukste skischolen in Oostenrijk en nog veel meer landen. Alle opleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met Oostenrijkse 'Staatliche Ausbilders', dit zijn skileraren met het hoogst haalbare diploma ter wereld. Een betere opleiding bestaat er niet!

Wat houdt een skileraar opleiding in?

Opleidingsprogramma

Skileraar opleiding

De opleiding tot skileraar is super leuk en leerzaam! Je bent de hele dag bezig met skiën. Elke ochtend krijg je skitraining, je leert veel over skitechnieken en wordt een betere skiër. Daarnaast leer je natuurlijk ook om zelf skiles te geven, uitleggen, demonstreren en feedback geven. In de middag wordt de praktijktraining ondersteund met theorie over skimateriaal, organisatie en veiligheid. In de avonduren heb je de tijd om alles nog even na te bespreken met elkaar en kun je vragen stellen aan de coaches van Snowsports. 

Meer over het opleidingsprogramma.


Wereldwijde erkenning

Anwärter diploma

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter skileraar noemen. Dit is het eerste level van het opleidingssysteem. Met dit level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als skileraar. Dus ook op indoorrolbanen, borstelbanen en indoorsneeuwbanen zoals SnowWorld. Na je Anwärter diploma kun je starten met je Landes opleiding. Met dit diploma kun je aan vergevorderde skiërs lesgeven.

Baangarantie voor skileraren

Werken bij een skischool

Skiles geven is geweldig! Je mag jouw passie overbrengen op anderen en je werkt in een geweldige omgeving. Je geeft vier uur per dag skiles en dan kun je zelf nog even lekker skiën. Wat een droombaan! Wanneer jij je Anwärter diploma hebt behaald met Snowsports, helpen wij jou aan werk bij een leuke skischool in Oostenrijk. Wij werken met meer dan 350 skischolen samen. Je bent dus helemaal zeker van jouw baan als skileraar! 

Kijk eens tussen alle skischolen waar je aan de slag kunt gaan!


Geen onverwachte kosten

Wat is er inclusief?

  • Hotel o.b.v. halfpension in Oostenrijk (ontbijt + diner)
  • Liftpas
  • Opleidingskosten + administratieve kosten
  • Leerboek met leerschema
  • Nederlandse begeleiding ter plaatse
  • Oefententamen voor theorie
  • Baangarantie voor skiërs

Je krijgt er zoveel voor terug

'Ik kijk zeer positief terug op de tijd tijdens de Anwärter, alles was perfect geregeld. De opleiding was soms best wel zwaar, maar de groep was heel erg gezellig, we leerden vaak samen en iedereen kon met elkaar overweg. De Ausbilders waren heel vriendelijk en stonden altijd klaar om je te helpen. Ook waren Stefan en Sabine er voor de nodige hulp, voor, tijdens en zelfs na de opleiding. Je kon echt alles vragen en ze hielpen overal mee. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het allemaal best wel eng en spannend vond in het begin, maar ik heb er geen moment spijt van gehad! Je krijgt er zoveel voor terug en ik heb een mega leuke tijd gehad, zeker voor herhaling vatbaar!'

Deelneemster Tirza van den Hoek

Echt een super organisatie!

Want alles is prima geregeld. Gezellige club, huiselijke sfeer. Hotel was super, nette kamers en natuurlijk whirlpool & sauna! Met alle vragen na je theorie kon je bij Snowsports terecht. Theorie werd zo nu en dan ook doorgenomen en er was gelegenheid tot het maken van een proeftoets. En natuurlijk ruimte voor een feestje ! Zeker een aanrader.

Deelnemer Robert Jansen

De bergen, onze speeltuin

Vele voordelen

Naast het voordeel van de beste Oostenrijkse opleiders en baanbemiddeling, zijn er nog andere voordelen aan het volgen van een Anwärter opleiding bij Snowsports Nederland. Zo zijn materiaalhuur in Nederland, de accommodatie in Oostenrijk en skipas in Nederland en Oostenrijk inbegrepen. Wij regelen zelfs een privé-touringcarbus of een nachttrein die jou naar Oostenrijk brengt. De accommodaties waar je tijdens de opleiding verblijft zijn goede hotels. Ter voorbereiding van de opleiding kun je deelnemen aan Duits cursussen en trainingen in Nederland en Oostenrijk. Tijdens de opleiding is er Nederlandse begeleiding aanwezig waar je je vragen aan kunt stellen en die jou helpen met de theorie. De nacht voor het begin van de opleiding kun je al aanreizen. Zo begin je uitgerust en fit aan je opleiding. Er zijn altijd minimaal tien overnachtingen bij de opleidingen inbegrepen. De 10-daagse opleiding in december in Oostenrijk heeft ook een extra nacht aan het eind. Wij organiseren dan namelijk een groot Anwärter feest waar je het seizoen goed mee kunt beginnen!

Ook skileraar worden?

Neem nu contact op met een medewerker van Snowsports
en vraag hem of haar alles wat je wilt weten om jouw droom waar te maken!

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebook_page_plugin