Opleidingen tot skileraar en snowboardleraar

Skileraar worden


De 10-daagse Anwärter skileraar opleiding van Snowsports Nederland; in tien dagen gediplomeerd skileraar worden!

Kijk onder 'Agenda' voor alle data van de opleidingen, inclusief enkele opleidingen van 2018.

Skileraar worden met de 10-daagse Anwärter skileraar opleidin
g
Skileraar worden met de 10-daagse Anwärter skileraar opleiding van Snowsports Nederland doe je in Oostenrijk. Direct in de omgeving die je nieuwe werkplek gaat worden! De opleiding wordt gegeven door 'Staatliche Ausbilders', opleiders met het hoogst haalbare skileraardiploma in Oostenrijk. Met de jarenlange ervaring weten zij daadwerkelijk alles van skileraar worden en doen zij hun uiterste best om dat jou ook te leren. Volg tien dagen opleiding in Oostenrijk en wie weet heb jij komende winter ook het mooiste beroep van de wereld! Wij werken samen met de meeste gerenommeerde opleidingsinstanties van Oostenrijk.

DSC 0044
DSC 0217
DSC 0182

Skileraar worden met de gedeelde Anwärter opleiding
Het unieke van Snowsports Nederland is dat wij Anwärter skileraar opleidingen aanbieden in een Nederlands en Oostenrijks deel. Vijf dagen van de opleiding vinden plaats in een skihal in Nederland en vijf dagen in de bergen van Oostenrijk. Het voordeel van de gedeelde opleiding is, is dat je van te voren al weet wat er van je verwacht wordt op de examens. Ook wordt je skiniveau gecheckt en weet je of deze voldoende is om te slagen voor je skileraar diploma. Je hebt dan van ongeveer eind oktober tot half december om je skitechniek nog meer te verbeteren. Op deze manier ga je dus beter voorbereid naar Oostenrijk met als doel de opleiding succesvol af te ronden. Zo kun je direct skileraar worden en werken in Oostenrijk!

Baangarantie
Baangarantie, wat houdt dit precies in? Wanneer je je Anwärter opleiding tot skileraar worden bij Snowsports Nederland volgt, helpen wij jou om te werken in Oostenrijk met een leuke baan in de sneeuw. De kans is groot dat je in de winter direct als skileraar of skilerares aan de slag kunt en je bent er zeker van dat jij in contact gebracht wordt met de leukste skischolen in Oostenrijk!

Voor deze garantie moet je wel beschikbaar zijn in ten minste de hoogseizoenweken. Dit zijn twee weken met kerst en twee weken met de krokus. De meeste skischolen hebben het liefst een beschikbaarheid van een heel seizoen. Wij brengen jou in contact met de skischool waar je bent aangenomen. Heb je een andere beschikbaarheid of een specifiek voorkeursgebied, of wil je liever naar een andere skischool? Dan helpen wij jou uiteraard ook met het vinden van een leuke baan.

Voor snowboardleraren bieden wij baanbemiddeling in het vinden van een leuke skischool om voor te werken. Je bent er zeker van dat jij in contact gebracht wordt met de leukste skischolen!

Let op; de baangarantie houdt in dat je aangenomen wordt bij een skischool. Is er daarna door welke reden dan ook geen werk (bijvoorbeeld te weinig sneeuwval, te weinig klanten of te weinig inzet door de skileraar), dan valt dat niet meer onder de baangarantie, aangezien wij daar niets aan kunnen veranderen. Wel helpen wij uiteraard bij het zoeken naar alternatieven.
Lees meer over het werken in Oostenrijk onder Werken in Oostenrijk.

Opleidingsprogramma
Het opleidingsprogramma van een skileraar worden is een heel druk en vol programma. Je hebt iedere dag van 09:00 uur tot ongeveer 15:00 uur praktijk op de piste. Om 16:00 uur heb je dan bespreking van de praktijk met je groepje en van 16:30 tot ongeveer 19:00 uur heb je theorieles. Afhangend van het weer kan het programma gewijzigd worden. Tijdens het Nederlandse gedeelte in Zoetermeer zal de theorie direct na de praktijk plaatsvinden en ben je rond 18:00 uur klaar.
In de avonduren zijn wij aanwezig om de theorie nog een keer in het Nederlands te bespreken en geven wij een korte didactische cursus.
Na elke dag flink geoefend, getraind en geleerd te hebben, zijn op het einde van de opleiding de examens. Zorg dus dat je fit en uitgerust begint aan deze opleiding en vergroot daarmee jouw slagingskansen!

Theorie
Skileraar worden betekent dat we de praktijk dienen te ondersteunen met theorie. De theorie van de Anwärter opleiding wordt iedere dag na het skiën gegeven en is volledig in het Duits. De onderdelen van de theorie zijn;

- Bewegings- en onderwijsleer
- Uitrustings- en materiaalkunde
- Kinderonderwijs
- EHBO
- Beroepskunde
- Natuur- en omgevingskunde
- Introductie in de actuele trends op sneeuwsportgebied
- Toerismekunde
- Alpinkunde

Praktijk
Skileraar worden betekent op de piste staan met voldoende kennis en vaardigheden. Het praktijkgedeelte bestaat uit het ‘Schulefahren’, 'Lehrauftritt' en 'Eigen können'.

'Schulefahren' is het correct demonstreren van de eerste skitechnieken.
'Lehrauftritt' is een instructie-opdracht van 20 tot 30 minuten. Je moet de methodische opbouw van het lesprogramma kennen en uitleggen. Je wordt beoordeeld op je didaktiek en methodiek tijdens je instructie-opdracht.
'Eigen können' zijn je eigen skivaardigheden, parallel skiën in de juiste houding in het juiste ritme.
Ook krijg je een korte introductie in het lesgeven aan snowboarders en sta je zelf dus ook even op het snowboard. Dit is geen examen onderdeel en alleen voor de 'fun'!

Diploma
Wanneer je zowel theorie als praktijk voldoende afrondt, ontvang je je Anwärter skidiploma. Hiermee kun je werken bij alle Oostenrijkse skischolen en ben je dus officieel gediplomeerd skileraar!

DSC 0044
DSC 0217
DSC 0182

Benodigdheden
- Helm (verplicht)
- Complete ski-uitrusting. Tijdens de gedeelde opleiding is er in SnowWorld de mogelijkheid kostenloos materiaal te gebruiken. Gebruik van eigen materiaal wordt echter aanbevolen.
- Snowboarduitrusting. Kan ook ter plaatse gehuurd worden. Je gaat maar een halve dag snowboarden en dit is geen onderdeel van het examen.
- Basiskennis Duits. De gehele opleiding is in het Duits en je wordt erop beoordeeld hoe je lesgeeft in het Duits. Snowsport Nederland biedt een cursus Duits aan ter ondersteuning.
- Betalingsbewijs Snowsports Nederland

Een complete checklist vind je in het informatiedocument dat je toegestuurd krijgt zodra je de opleiding hebt geboekt.

Wat is er inclusief?
Opleidingskosten, examenbelasting, stempels, administratieve kosten, handboek, CD Rom, leerschema, liftpassen, hotel op basis van halfpension (in een meerpersoonskamer) in Oostenrijk, baangarantie, cursus didactiek, Nederlandse begeleiding ter plaatse.

Wat is er exclusief?
Niet inbegrepen is het vervoer naar en van Oostenrijk, eten & drinken tijdens de opleiding, materiaalhuur in Oostenrijk, cursus Duits en pistetrainingen.

Vervoer
Wanneer je gebruik wilt maken van het Snowsports Nederland vervoer, dan graag minimaal 7 dagen van tevoren aanmelden. De bus rijdt alleen bij voldoende aanmeldingen. Bij onvoldoende aanmeldingen gaan we met de nachttrein (6 persoons ligcoupé). Indien je eigen vervoer hebt en nog plekken over hebt kan er wellicht gecarpooled worden en deel je in de kosten.

Data en prijzen
Wil je skileraar worden? Bekijk de data en prijzen van de Anwärter skileraar opleidingen voor het komende winterseizoen.

Aanmelden?
Je kunt je nog aanmelden voor de Anwärter opleiding tot 10 dagen voor aanvang van de opleiding.

Contact

Wil je meer informatie over onze opleidingen, trainingen en cursussen? Kijk dan eens bij Vraag & Antwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bel dan met één van onze medewerkers. Ook 's avonds bereikbaar!

+ 31 85 273 53 08

Of stel je vraag via het contactformulier.

Agenda

 

3 november     Anwärter Ski Pitztal
15 november     Info avond
19 november     Info dag Ermelo
21 november     Cursus Duits
3 december     Anwärter Training
6 december     Voorbereidingstraining
Oostenrijk
7 december    

Anwärter Ski Kitzbuhel

 

 

 

Contact
Infodag