Skip to content

Trainingen

Volg een skitraining voor je opleiding

Onze ervaring heeft geleerd dat het heel goed en verstandig is al weer even op de ski’s of snowboard gestaan te hebben voordat de opleiding start. Je kunt alvast even wennen aan de sneeuw, de hoogte, de taal en je (nieuwe) materialen even testen en goed afstellen. Een Nederlandse ski en snowboardtrainer van Snowsports Nederland helpt jou met een optimale voorbereiding op de opleiding. Je krijgt één of twee dagen lang training met persoonlijke tips & tricks, een video-analyse en bespreekt kernbegrippen in de Duitse taal. Tijdens de training leer je alvast de juiste skipositie en de juiste skitechnieken die je moet demonstreren tijdens de praktijkexamens.

Nederlandstalige techniek training

Video-analyse van jouw techniek

Het ski-gevoel weer oppakken
Kernbegrippen in de Duitse taal
Inzicht in didactiek & methodiek
Materialen testen en afstellen

Wat kun je verwachten?

Je gaat met onze trainers 4 uur per dag effectief trainen in SnowWorld. Je leert de verschillende technieken die je moet demonstreren op de praktijkexamens. De juiste houding, de juiste beweging en het juiste ritme. Er worden verschillende bochten getraind, van beginnende tot gevorderde bochttechnieken. Ook krijg je alvast inzicht in hoe het praktijkexamen zal worden afgenomen. De trainers maken ook een video-analyse van jouw skiën, dan kun je zelf goed zien wat je nog kunt verbeteren. 

Na de training zullen de trainers de gemaakte video’s bespreken (video-analyse). Op deze manier kun je goed zien wat er nog verbeterd kan worden aan jouw techniek.

 • Technieken voor je eigen vaardigheden met video-analyse
 • Technieken voor het lesgeven aan beginners en licht-gevorderden met video-analyse
 • Inzicht in didactiek & methodiek
 • Kernbegrippen in Duitse taal

Prijs

Een 2-daagse Anwärter training in SnowWorld kost €159,-. Bij de training is het volgende inbegrepen:

 • 2×4 uur training
 • Liftpas
 • Video-analyse
 • Didactiek & methodiek
 • Nederlandse begeleiding

Eén dag training kost € 89,-

Je kunt de training bij het boeken van je opleiding direct bijboeken óf later nog extra los boeken!

Programma

 • 09:30 Ontvangst
 • 10:00-12:00 uur Training op de piste
 • 12:00-13:00 uur Lunchpauze
 • 13:00-15:00 uur Training op de piste
 • 15:00-16:00 Nabespreking met video-analyse

10-daagse voorbereidingstraining

Wij organiseren ook skileraaropleidingen met 10-daagse voorbereidingstraining. Zo kun jij je optimaal voorbereiden voor de skileraaropleiding! Klik op de button hieronder voor meer informatie..

Geplande trainingen

Geen evenementen gevonden!

Veelgestelde vragen

Ski training | Snowworld

Snowsports Nederland organiseert voorafgaand aan een opleiding skitrainingen in Snowworld Zoetermeer. Deze trainingen zijn ter voorbereiding op een skileraar opleiding. Het tussentijds trainen voor de gedeelde opleiding. Of het trainen voor een praktijkherkansing.

Tijdens de vier uur durende ski training leggen we de focus op het verbeteren van jouw skipositie en bochtritme. Dit doen we aan de hand van een aantal ski oefeningen en video-analyse waarin we elke bochtfase zullen analyseren en gaan verbeteren met tips en tricks. We trainen op de eigen vaardigheden en de basisbochten die gedemonstreerd moeten worden op de examens in Oostenrijk. Zo ga je goed voorbereid naar de opleiding of herkansing toe en vergroot jij jouw slagingskansen voor jouw Anwärter diploma!

Bekijk onze agenda wanneer alle trainingen plaatsvinden.

Snowboard training | Snowworld

Snowsports Nederland organiseert voorafgaand aan een opleiding snowboardtrainingen in Snowworld Zoetermeer. Deze trainingen zijn ter voorbereiding op een snowboardleraar opleiding. Het tussentijds trainen voor de gedeelde opleiding. Of het trainen voor een praktijkherkansing.

Tijdens de vier uur durende snowboard training leggen we de focus op het verbeteren van jouw snowboardpositie en bochtritme. Dit doen we aan de hand van een aantal snowboard oefeningen en video-analyse waarin we elke bochtfase kritisch analyseren en gaan verbeteren. We trainen op de eigen vaardigheden en de basisbochten die gedemonstreerd moeten worden op de examens in Oostenrijk. En we trainen natuurlijk het onderdeel freestyle en de carve-techniek! Zo ga je goed voorbereid naar de opleiding of herkansing toe en vergroot jij jouw slagingskansen voor jouw Anwärter diploma!

Bekijk onze agenda wanneer alle trainingen plaatsvinden.

Ski training | Oostenrijk

Snowsports Nederland organiseert voorafgaand aan een skileraar opleiding een twee daagse skitraining. Je reist twee dagen eerder naar Oostenrijk toe en krijgt de mogelijkheid om alvast even te wennen aan de sneeuw en je materiaal. Onze ervaring heeft geleerd dat het voor Nederlandse deelnemers erg goed is om even lekker in te kunnen skiën. Bovendien krijg je training van een Nederlandstalige skitrainer die de skipositie en skitechnieken met je behandeld. Je krijgt twee dagen een vier uur durende skitraining, we leggen de focus op het verbeteren van jouw skipositie en bochtritme. Dit doen we aan de hand van een aantal ski oefeningen en video-analyse waarin we elke bochtfase zullen analyseren en gaan verbeteren met tips en tricks. We trainen op de eigen vaardigheden en de basisbochten die gedemonstreerd moeten worden op de examens in Oostenrijk. Zo ga je goed voorbereid naar de opleiding toe en vergroot jij jouw slagingskansen voor jouw Anwärter diploma!

Bekijk onze agenda wanneer alle trainingen plaatsvinden.

Snowboard training | Oostenrijk

Snowsports Nederland organiseert voorafgaand aan een snowboardleraar opleiding een twee daagse snowboardtraining. Je reist twee dagen eerder naar Oostenrijk toe en krijgt de mogelijkheid om alvast even te wennen aan de sneeuw en je materiaal. Onze ervaring heeft geleerd dat het voor Nederlandse deelnemers erg goed is om even lekker in te kunnen boarden. Bovendien krijg je training van een Nederlandstalige snowboardtrainer die de snowboardpositie en snowboardtechnieken alvast met je doorneemt. Je krijgt twee dagen een vier uur durende snowboardtraining, we leggen de focus op het verbeteren van jouw snowboardpositie en bochtritme. Dit doen we aan de hand van een aantal snowboard oefeningen en video-analyse waarin we elke bochtfase zullen analyseren en gaan verbeteren met tips en tricks. We trainen op de eigen vaardigheden (freestyle en carve-techniek) en de twee basisbochten die gedemonstreerd moeten worden op de examens in Oostenrijk. Zo ga je goed voorbereid naar de opleiding toe en vergroot jij jouw slagingskansen voor jouw Anwärter diploma!

Bekijk onze agenda wanneer alle trainingen plaatsvinden.

Heb je nog vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of stel ons gerust een vraag. Klik op data en prijzen hieronder om je aan te melden voor een informatiedag of gratis online webinar.