Er zijn verschillende opleidingen tot skileraar en snowboardleraar in de winter en in de zomer. Inhoudelijk zijn de opleidingen allemaal gelijk aan elkaar en worden uitgevoerd door Oostenrijkse ‘Ausbilders’ (opleiders) met het ‘Staatlich’ diploma. Alleen het moment in het jaar en de locatie verschillen hierin. Met alle opleidingen behaal jij je ‘Anwärter’ diploma en kun je bij de skischool in Oostenrijk werken.

Zomeropleidingen

Een voordeel van de zomeropleiding is dat deze plaatsvindt in de zomervakantie, je hebt dan dus alle tijd! Ook ben je sneller zeker van je baan als skileraar of snowboardleraar, dat is natuurlijk een prettig voordeel. De zomer opleidingen vinden plaats op de Hintertuxer Gletscher, deze gletscher is 365 per jaar geopend. Het weer is tijdens deze opleiding vaak goed, maar weersomstandigheden kunnen boven op de gletscher zeer wisselend zijn, houd daar rekening mee.

Gedeelde opleiding

De gedeelde opleiding is opgedeeld in twee delen en zowel voor aankomend skileraren als snowboardleraren. Deel 1 duurt vijf dagen en is in Snowworld Zoetermeer. Deel 2 duurt ook vijf dagen en is in Oostenrijk. Een groot voordeel is dat je tussen de twee delen extra tijd hebt om je goed voor te bereiden op de praktijk en theorie examens.

Winteropleidingen

In december en januari organiseren we ook twee Anwärter opleidingen. De opleiding in december is onze grootste opleiding, na het behalen van je Anwärter diploma ga je gelijk door met je nieuwe collega’s / vrienden naar de skischool en start het seizoen en je nieuwe avontuur! Wil je alleen in de krokusvakantie werken? Dan kun je nog een opleiding volgen in januari waarna je direct door kan naar de skischool.

Bekijk onze agenda wanneer de opleidingen exact plaatsvinden.