Skip to content

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis!

Op deze pagina kun je alles vinden omtrent de skileraar verzekering. Mocht je hierover nog vragen hebben, kun je altijd even contact opnemen met ons.

Alles wat je moet weten over jouw verzekeringen!

Skileraar en snowboardleraar verzekering tijdens jouw verblijf in Oostenrijk. Als skileraar en / of snowboardleraar ben je tijdens werktijd verzekerd voor aansprakelijkheid via de skischool waar je aan het werk bent. Ook ben je verzekerd voor ziektekosten wanneer er klachten zijn ontstaan door het werken bij de skischool. Maar wanneer je in je vrije tijd de piste opgaat of je fototoestel wordt gestolen, ben je niet via de skischool verzekerd. Hiervoor heb je daarom een goede werkvakantie-verzekering met wintersportdekking nodig. Bij een ‘normale’ reisverzekering mag je niet aan het werk zijn in het buitenland. Daarom heb je dus een speciale reisverzekering nodig. Ook qua zorgverzekering moet je op de hoogte zijn van de regels. In dit artikel vertellen wij hier meer over aan de hand van onze verzekeringspartner die samen met een betrouwbare verzekeringsmaatschappij een pakket speciaal voor jullie als wintersportleraar heeft samengesteld!

Wanneer je in Oostenrijk gaat werken en je hebt óók nog inkomsten uit Nederland (denk aan studiefinanciering of ander loon), dan verandert er meestal niets aan je Nederlandse zorgverzekering. Je blijft dan ook verzekeringsplichtig in Nederland. Omdat een Basiszorgverzekering echter alleen dekking biedt in het buitenland voor noodgevallen en tot de in Nederland geldende tarieven is de rubriek Medische Kosten Aanvullend geen overbodige luxe. Je bent dan tot kostprijs verzekerd voor de medisch noodzakelijke kosten die jouw zorgverzekeraar niet vergoed. Mocht je een aanvullende verzekering hebben bij jouw zorgverzekeraar dan is het goed om na te kijken welke bedragen er maximaal in het buitenland vergoed worden. Op basis daarvan kun je dan bepalen of er nog een aanvullende dekking nodig is of niet. Daarnaast zijn de rubrieken S.O.S. Hulpverlening, Bagage en Ongevallen onmisbaar, want deze dekkingen vallen altijd buiten de zorgverzekering. Het gaat bij de rubriek S.O.S. Hulpverlening dan o.a. om repatriëring, bergreddeing en terugroeping naar Nederland. Lees hier meer over verderop in dit artikel.

Wanneer je gaat werken binnen Europa en er zijn niet langer inkomsten in Nederland, dan vervalt meestal het recht op de Nederlandse zorgverzekering op de eerste dag dat er gewerkt wordt. Je dient daarom je zorgverzekering te beëindigen vanaf je eerste werkdag (dus niet direct vanaf de eerste dag dat je in Oostenrijk aankomt, in de periodes waarin je in Oostenrijk bent maar er niet werkt ben je nl. wel verzekeringsplichtig in Nederland). Sociale verzekeringsbank (SVB) beslist over jouw verzekeringsplicht Niet de zorgverzekeraar zelf, maar de Sociale Verzekeringsbank beoordeelt of je in Nederland verzekerd moet/ kan blijven of niet.

Als je in het buitenland betaalde werkzaamheden gaat verrichten, dien je daarom bij de SVB een onderzoek naar je Wlz-status aan te vragen (Wlz staat voor Wet langdurige zorg). Als de SVB bepaalt dat je niet langer Wlz verzekerd bent vanaf de datum waarop je in het buitenland werkt, heb je vanaf diezelfde datum ook geen recht/ plicht meer op je Nederlandse Basiszorgverzekering en dien je deze dus te beëindigen. Via deze pagina op de website van de SVB kun je op verschillende manieren het Wlz onderzoek aanvragen. Let op: meestal beoordeelt de SVB je situatie pas kort voor of op de dag van jouw vertrek naar het buitenland. Meestal ontvang je daardoor pas bericht van hen als je al uit Nederland bent vertrokken. Het oordeel van de SVB geldt wel met terugwerkende kracht, dus ook het stopzetten van je zorgverzekering gebeurt dan met terugwerkende kracht (het oordeel van de SVB is bindend voor je zorgverzekeraar). Stop je weer met werken in het buitenland? Dan ben je vanaf de eerstvolgende dag weer verzekeringsplichtig voor de Basisverzekering.

Vanaf die datum heb je maximaal 4 maanden te tijd om je weer bij een Nederlandse zorgverzekeraar aan te melden en de zorgverzekering met terugwerkende kracht af te sluiten. Als jouw zorgverzekering beëindigd wordt, dien je de rubriek Medische Kosten Volledig (primaire dekking en dus geldig zonder Nederlandse zorgverzekering) ook op te nemen in het pakket. Let op; het verzekeringspakket moet wel vóór vertrek en voor de hele reisduur worden afgesloten (ook als je dus nog geen bericht hebt ontvangen van de SVB), dus vanaf de dag waarop je uit Nederland vertrekt (en dus niet pas vanaf de eerste dag waarop je in Oostenrijk begint met werken, want je verzekering is niet geldig als deze niet voor de gehele reisduur wordt afgesloten). 

Hierbij ook nog even een waarschuwing: Oostenrijk is er in het winterseizoen om berucht dat er verschillende aanbieders zijn van zorg en ambulancevervoer die niet erkend zijn door de bevoegde instanties. Deze kosten vallen buiten de dekking van de verzekeringen en reizigers blijven dan met een flinke rekening zitten. Het is mede daarom erg belangrijk om in geval van nood of als je hoge kosten verwacht contact op te nemen met de alarmcentrale (+31 (0) 20 59 29 187). Zij kunnen indien nodig doorverwijzen naar een erkende arts, betalingsgarantie afgeven en de kosten rechtstreeks met de zorgverlener afwikkelen. Verzekering afsluiten Als je graag meer informatie wilt, kun je mailen naar info@tasmanverzekeringen.nl De S.O.S. Hulpverlening is altijd standaard meeverzekerd, de overige rubrieken zijn optioneel mee te verzekeren.

Dit is de enige verplichte rubriek en vormt met een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties de grondslag voor jouw verzekeringspakket. Van persoonlijke hulpverlening variërend van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets vervelends is gebeurd.

Misschien sta je er niet direct bij stil, maar vaak neem je meer waardevolle spullen mee dan je denkt. Een fototoestel, mobiele telefoon of een mp3 speler met je favoriete muziek ontbreekt zelden in ieders handbagage. Als er onverwachts iets gebeurd met je eigendommen, is het prettig om terug te kunnen vallen op je verzekering. Natuurlijk valt ook jouw skiuitrusting ook onder bagage (N.B. voor sportuitrusting die samen één geheel vormt geldt een maximale vergoeding van € 500).

Je betaalt per maand een aanzienlijk bedrag aan je zorgverzekeraar. Zodra je inkomsten hebt binnen de EU (en niet meer in Nederland) dan vervalt over het algemeen het recht op jouw Nederlandse zorgverzekering. Geen slecht idee dus om voor een gering bedrag de rubrieken Medische Kosten Aanvullend en/ of Medische Kosten Volledig op te nemen in je pakket. De rubriek Medische Kosten Volledig heeft een primaire dekking en vereist daarom niet dat er nog een Nederlandse zorgverzekering loopt tijdens je verblijf in Oostenrijk. De rubriek Medische Kosten Aanvullend heeft slechts een aanvullende dekking en is dan ook alleen maar geldig als je gedurende je gehele verblijf in het buitenland recht hebt op je Nederlandse zorgverzekering.

Je wilt er eigenlijk liever niet aan denken; een ongeval. Maar toch is het verstandig om er even bij stil te staan als jij zaken graag goed geregeld wilt hebben. Als je het onderdeel “Ongevallen” in je pakket hebt, ben jij ook buiten je werktijd verzekerd op de piste, zeker wanneer je dagen gevuld zijn met skiën en snowboarden is dit fijn. Bijzondere werkzaamheden en (winter)sporten zijn standaard meeverzekerd bij de verzekering waar wij mee samenwerken.

Wil jij je indekken voor de financiële gevolgen als je per ongeluk schade bij of aan iemand anders veroorzaakt? Valt tijdens de après-ski na een dag hard werken je drankje over iemand heen? Kneust iemand zijn enkel doordat jij struikelt en die persoon is zelf niet verzekerd tegen ziektekosten? Met het onderdeel Aansprakelijkheid hoef jij je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen daarvan. Een goede aansprakelijkheidsverzekering geeft een gerust gevoel en voor nog geen € 0,10 cent per dag heb je Aansprakelijkheid meeverzekerd in je pakket.

Iedereen kan onverwachts voor vervelende situaties of conflicten komen te staan. En meestal worden die ook in goed overleg opgelost. Maar als dat nu eens niet lukt? En jij blijft door toedoen van een ander met hoge kosten zitten? Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op deskundige rechtshulp; van juridisch advies tot en met het voeren van een rechtszaak. Alles wat maar met jouw reis te maken heeft. Voor iets meer dan € 0,8 cent per dag verzeker je Rechtsbijstand mee in je pakket! Let op: de details omtrent de dekking zijn vastgelegd in de verzekeringsvoorwaarden die je vooraf op verzoek kunt opvragen.

Heb je nog vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of stel ons gerust een vraag. Klik op data en prijzen hieronder om je aan te melden voor een informatiedag of gratis online webinar.