Opleidingen tot skileraar en snowboardleraar

Vacatures

Snowsports Nederland biedt baangarantie voor skileraren en baanbemiddeling voor snowboardleraren. Daarbij mag je zelf jouw voorkeursgebieden aangeven. Je kunt met het behaalde Anwärter diploma overal in Oostenrijk werken.

Snowsports Nederland werkt samen met WerkeninOostenrijk.nl en WerkenalsSkileraar.nl.

Het voordeel van werken via deze organisaties is, dat je gewoon in dienst bent van een Nederlands bedrijf. Doorbetaling in geval van ziekte is gewoon op de Nederlandse manier geregeld, je krijgt netjes op tijd betaald, je krijgt een mooi overzichtelijk contract en kunt gewoon in Nederland je belastingaangifte doen en geld terug krijgen.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.werkenalsskileraar.nl

Op dit moment zijn er onder andere vacatures in de volgende gebieden;

Westendorf
Brixen
Kirchberg
Auffach (Wildschönau)
Krimml
Neukirchen
Kaprun
Kössen
Königsleiten
Dienten
Maria-Alm
Flachau
Mallnitz
Sankt Anton am Arlberg
Finkenberg
Hippach
Fügen
Ellmau
Saas Almagell (Zwitserland)
Mayrhofen
Fieberbrunn
Zell am Ziller
Nauders
Lermoos
Tux
Vent
Sölden
Kappl
Obergurgl
Mittelberg
Serfaus
Katschberg

Wat staat je te wachten wanneer je in Oostenrijk gaat werken als skileraar of als snowboardleraar?

Als skileraar of snowboardleraar ben je het visitekaartje van de skischool. De skischool is vaak het belangrijkste bedrijf in het dorp en staat dus hoog in aanzien. Er wordt van jou verwacht dat je je netjes en representatief gedraagt. Op je eerste werkdag zal de skischool jou de huisregels uitleggen. Vaak is het bijvoorbeeld zo dat je na 19:00 uur niet meer in je skilerarenpak over straat mag of je in de kroeg mag vertonen. Houd je hier ook aan, want Oostenrijkers kunnen hard zijn en dan ben je je leuke baan kwijt.


Verder zijn er vele voordelen verbonden aan het werken als skileraar en snowboardleraar. Je kunt vaak tegen gereduceerde prijzen eten en drinken in de kroegen en in de hutjes op de piste. Soms is dit zelfs gratis wanneer je grotere groepen gasten meebrengt.

Ook het aanzien van een skileraar voelt goed. Je bent het aanspreekpunt van vele toeristen die jou als een zeer belangrijk persoon zien. Zij vertrouwen jou tenslotte ook hun kind toe!

Het lesgeven op zich is ook een kunst. Je krijgt hier wel les in tijdens de opleiding, maar dit blijkt vaak niet voldoende te zijn. Hiervoor heeft Snowsports Nederland een cursus “Didactiek” ontwikkelt. Hierin worden onder andere zaken behandeld als lesvoorbereidingen, de regels in een skischool, ‘hoe sta je voor een groep’, oefeningen die je kunt gebruiken tijdens het lesgeven, etiquette en Duitse taal.

Werktijden
Iedere skischool heeft zijn eigen organisatiestructuur en hanteert zijn eigen arbeidsvoorwaarden en werktijden. Dit kan veranderen door het tijdstip in het seizoen of hoeveel leraren er werken bij een skischool. Dit word je allemaal duidelijk gemaakt zodra je bent aangemeld en daadwerkelijk aan het werk gaat bij een skischool. Een globale algemene weekplanning zou kunnen zijn: Zondag tot en met donderdag werk je voor de skischool. In de ochtend meld je je voor ski- en of snowboardlessen en help je mee om de skischool op te starten. Van 10:00 - 12:00 uur is je ochtendles en van 13:00 - 15:00 is je middagles. Op vrijdag kun je indien nodig privélessen geven. Op zaterdag, de wisseldag, is je vrije dag en kan je lekker uitrusten, met wat vrienden of collega’s de piste op gaan of je kunt misschien extra privélessen geven en wat bij verdienen. 

Huisvesting
Bij de meeste skischolen wordt de huisvesting door de skischool zelf geregeld. Reken er niet op dat je een kamer voor jezelf krijgt. In de meeste gevallen krijg je met 1 of 2 personen een kamer die je moet delen. De sanitaire voorzieningen zullen ook gedeeld worden en dit kan soms oplopen tot ongeveer 6 personen per badkamer/toilet. Het wil niet zeggen dat dit in alle gevallen zo is, maar houd er rekening mee. De meeste skischolen vragen een vergoeding tussen de € 8,- en € 12,- per nacht voor de huisvesting. Dit wordt van je loon ingehouden, tenzij je externe huisvesting hebt. In dat geval moet je de huur apart betalen.

Kleding
Van de skischool krijg je een ‘Anzug’ (skileraarpak) om te dragen tijdens werktijd. Dit pak bestaat uit een skibroek en een ski-jas. De overige zaken als helm, skischoenen en onderkleding moet je zelf bij je hebben. Je moet vaak borg betalen voor het park. Deze krijg je terug zodra je het pak weer netjes inlevert.

Liftpas
Je krijgt een liftpas van de skischool. Soms betaal je hier een kleine bijdrage voor. Bewaar de liftpas goed, je krijgt bij verlies geen tweede!

Talen
De voertaal in de skischolen is Oostenrijks. Zorg dus dat je over minimaal basiskennis Duits beschikt zodat je normaal met je leidinggevende en Duitstalige collega’s kunt communiceren. Lesgeven zul je het meest in het Nederlands doen, maar ook Engels en Duits komen vaak voor.

Materiaal
Je geeft les op je eigen materiaal. Dus eigen ski’s en/of board, eigen schoenen. Je kunt dit vooraf in Nederland (aan te raden) al aanschaffen. Denk eraan dat je materiaal niet te lang en niet te stijf is. Je geeft beginners les, dus je materiaal moet flexibel en wendbaar zijn. Een allmountain of allround carve ski of board voldoet.

Verder moet je zorgen dat je goed verzekerd naar Oostenrijk gaat. Je bent tijdens werktijd verzekerd voor ziektekosten, maar buiten werktijd geldt dit niet. Je moet dus een goed dekkende zorgverzekering en reisverzekering hebben. De doorlopende reisverzekering heb je nodig voor zaken als diefstal en schade. Let op het maximaal aantal reisdagen achter elkaar en in welke mate je erbij mag werken. Lees meer hierover onder Verzekeringen. 


Maar bovenal: Skileraar of snowboardleraar zijn is een van de leukste beroepen die er zijn! Wie wil er nu niet de hele dag in de sneeuw werken en mensen deze mooie sport bijbrengen!?

 

Contact

Wil je meer informatie over onze opleidingen, trainingen en cursussen? Kijk dan eens bij Vraag & Antwoord.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bel dan met één van onze medewerkers. Ook 's avonds bereikbaar!

+ 31 85 273 53 08

Of stel je vraag via het contactformulier.

Agenda

 

3 november     Anwärter Ski Pitztal
15 november     Info avond
19 november     Info dag Ermelo
21 november     Cursus Duits
3 december     Anwärter Training
6 december     Voorbereidingstraining
Oostenrijk
7 december    

Anwärter Ski Kitzbuhel

 

 

 

Contact
Infodag