Skip to content
Anwärter opleiding Snowsports Nederland

Belangrijkste tips voor tijdens je Anwärter opleiding

Het is eindelijk zo ver, de opleiding gaat van start. Spullen zijn ingepakt en ouders/vrienden zijn uitgezwaaid. Je hebt je goed voorbereid en alles is geregeld. Nu beginnen de 10 dagen dan echt. Hoe zorg je er voor dat deze 10 dagen leuk blijven, ondanks de intensiteit van de opleiding? Hoe vind je balans tussen gezelligheid en ook de focus voor het halen van je Anwärter diploma? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet waardoor het volgen van de opleiding iets gemakkelijker wordt.

1. Vind balans tussen studeren en ontspanning in de avonduren

Het zijn lange dagen tijdens de Anwärter opleiding, na een paar dagen voel je dan ook de vermoeidheid toeslaan. Dat je genoeg slaapt pakt, is dan ook van belang deze opleiding. Echter is ontspanning en gezelligheid niet onbelangrijk, vergeet namelijk niet “na inspanning, komt ontspanning”. Het is fijn om de dag na te bespreken met je mededeelnemers en samen even na te kletsen over alles wat je bezighoudt. Dat er vriendschappen ontstaan deze dagen, is dan ook geen uitzondering. Ook dit helpt om je opleiding prettiger te doen laten verlopen, geef hier ruimte voor.

2. Durf om tips te vragen bij je Ausbilder

De Aubilder is jouw trainer voor de komende 10 dagen. Elke dag sta je met hem of haar en je groepje op de piste. Hij/Zij stoomt jullie klaar voor de examens aan het einde van de opleiding. De Ausbilder is er om jullie te helpen. Is er iets wat je niet begrijpt, verstaat of vind je iets moeilijk? Zeg het. De Ausbilders willen niets liever dan alleen maar geslaagde deelnemers aan het einde van de week, maar weten het niet altijd als er iets speelt. Wees niet terughoudend en laat zien dat je gemotiveerd bent.

3. Schrijf mee tijdens de Anwärter theorie

De dag op de piste zit er op, maar de Anwärter theorie moet nog beginnen. De theorie volgt altijd na de praktijklessen overdag. Veel deelnemers schrikken van het opleidingsboek dat jullie krijgen aan het begin van de opleiding. Echter hoef je lang niet alles te weten voor het examen. De Ausbilders geven tijdens de theorielessen heel duidelijk aan wat belangrijk is om te weten en wat je moet gebruiken tijdens de examens. Maak hier gebruik van en stel ook hier je vragen. Schijf mee met de informatie die zij geven. Hoe beter je alles begrijpt, hoe makkelijker je theorietoets wordt aan het einde van de week.

Anwärter studie begeleiding

4. Als je mag oefenen, oefen!

Zoals bekend, moet er een lesgeefexamen gedaan worden. Dit noemen we ook wel Lehrauftritt. Naar mate de week vordert, zal de Ausbilder vragen of mensen al een keer iets willen oefenen. Hierdoor raak je vaak al heel wat zenuwen kwijt. Het oefenen om voor een groep te staan, scheelt. Je kan je Duits oefenen en kijken of je de methodische opbouw begrijpt en kan uitleggen. Je krijgt tips om het tijdens het examen nog beter te doen en weet waar je nog aan kan werken. De Ausbilders zien direct je motivatie. Alleen maar voordelen dus.

Lehrauftritt tijdens je Anwärter skileraar opleiding

5. Praat zo veel mogelijk Duits

Wat helpt om je theorie en praktijk beter te snappen en je lesgeef examen beter te doorlopen, is om tijdens de Anwärter opleiding met iedereen zo veel mogelijk Duits te praten. Probeer tijdens het ontbijt een keer alleen maar Duits te spreken, of doe dit tijdens de lunch op de piste. Hierdoor worden de woorden makkelijker om uit te spreken en onthoud je steeds beter.

6. Ga aan de slag met de methodische opbouw

Je leert tijdens de opleiding precies hoe je mensen kan leren skiën. Dit wordt gedaan door middel van de methodische opbouw aanleren. Via deze weg behandel je stap voor stap de opbouw om iemand te leren skiën. Hoe eerder deze methodische opbouw logisch voor je wordt en je dit uit je hoofd kent, hoe makkelijker het wordt om de theorie te snappen en het lesgeven logischer wordt.

Blije gezichten tijdens de Anwärter skileraar opleiding

​​