Snowsports verhalen

Pomme

Elke ochtend wakker worden en de frisse berglucht in stappen🏔. Met jouw broodje en vers sapje stap je de skischool binnen. Waar je wat bijpraat met je collega’s en je vervolgens klaarmaakt voor een hele dag doen wat je het liefst doet: skiën🎿. En dan deze passie mogen overdragen aan de groep kids of volwassenen die je voor die week hebt👨‍👨‍👦‍👦.
Het is heerlijk om de vooruitgang van je groepje te zien door de week heen, hoe leuke band je met ze opbouwt en daarnaast met hoeveel plezier ze op de latten staan😍. Of het nou kinderen of volwassenen zijn. Vervolgens sluit je je dag af samen met je collega’s, met een biertje en de heerlijkste meezingers in de après ski🕺🏼. Waar ik zeker niet minder van genoot 🙂
Dit heb ik afgelopen seizoen dag in dag uit mogen meemaken en het is me zeker niet gaan vervelen. Ik kan dan ook niet wachten tot ik dit jaar terug mag

Céline

“Tijdens de zomeropleiding in Hintertux heb ik mijn Anwärter ski diploma gehaald met behulp van Snowsports. Snowsports heeft onze groep goed voorbereid op de opleiding door bij aankomst in Oostenrijk een fanatieke training te geven op de berg⛷️. Tijdens de training hebben wij veel meters gemaakt, werd de basishouding alvast uitgelegd en konden wij wennen aan de hoogte, het materiaal en de sneeuw❄️. Erg fijn om zo aan de opleiding te beginnen!
Gedurende de 1️⃣0️⃣-daagse opleiding sta je in de ochtend al vroeg op de piste en krijg je in de middag college over uiteenlopende vakken als lawinekunde, materiaalkunde en bewegingsleer📖. De combinatie van praktijk en theorie is erg leerzaam, maar op sommige momenten best pittig. Gelukkig staan de begeleiders en trainers van Snowsports elke minuut van de dag voor je klaar👨‍👦. Ze beantwoorden vragen, helpen bij het studeren en bereiden je voor op de examenonderdelen.
Naast het skiën en studeren is er natuurlijk ook genoeg tijd voor gezelligheid. Zo kan je in het hotel een welverdiend drankje drinken aan de bar, poolen of naar de sauna🍹.
Wij hadden een gezellige groep met een diverse samenstelling (jong en oud) en hebben veel plezier gehad😀.
De kracht van Snowsports is de passie die zij hebben voor skiën, snowboarden en het lesgeven daarin💪🏻. Zij kunnen je alles vertellen over het werk als skileraar en wat daarbij komt kijken. De begeleiders en trainers van Snowsports zijn verder erg professioneel, behulpzaam en altijd in voor gezelligheid. Het was voor mij mede door Snowsports een reis om nooit te vergeten en ik hoop deze winter aan de slag te gaan als skilerares in Oostenrijk😍.”

Anique

🦁 HAKUNA MATATA 🦁
Geen zorgen, want juf helpt je! Wat een fantastische yell. Met een mooie betekenis voor de week, dag, uur en minuut🕰. Je moet je voorstellen dat sommige kinderen willen skiën, maar bang zijn of helemaal niet willen skiën en voor oppas op ski-les zijn gezet. Hoe zorg jij er toch voor dat al deze kinderen om 5:00 springend naast het bed van hun ouders staan?🥳
Juf Anique zorgt ervoor dat plezier voorop staat en er een vertrouwd gevoel vanuit de kinderen in haar is en in de groep. Kun je dit afvinken, dan is er mogelijkheid dat het kind kan gaan leren! Wij weten allemaal dat kinderen graag willen spelen, doe dit dan ook! Verse sneeuw? Vergeet dan echt niet boven op de berg na een stukje skiën hierin te gaan spelen ❄️!Ook gebruikt Anique veel kleuren in haar materiaal en geeft zij andere benamingen aan een oefening! Politie en boefje 👮‍♀️ , Kat en muis of jij bent de brandweerauto en gaat het vuurtje blussen 🔥 ! Een high stok, high five, boks of knuffels kunnen nooit genoeg zijn en liedjes zingen in de liften of tijdens het skiën is erg gezellig 🎶 !
Ouders zijn enorm benieuwd naar hun kind en vinden het leuk op de hoogte gehouden te worden door filmpjes of foto’s 📸 ! Hoe ziet mijn kind eruit na een bord pasta? Maar voornamelijk is het zien van plezier belangrijk! Heeft het kind van de ouders plezier op ski-les en in het skiën, dan heb jij ervoor gezorgd dat de ouders ook een fijne vakantie hebben.
Een betere werkplek dan op de latten in de sneeuw, op de berg en met kinderen bestaat er niet! Ook maken haar collega’s, andere vakantiegangers en een biertje in haar hand, dit werk goudwaard 🥇!