Materiaal
Wij raden je aan om deel te nemen met eigen ski’s, skischoenen en skistokken, daar ben je vertrouwd mee. Voor de start van de opleiding is het goed dit te waxen en slijpen.

Voor de opleiding raden we een allround of een allmountain ski aan. Je moet voornamelijk oefeningen doen voor beginnende skiërs. Dus je materiaal moet niet te lang, niet te stijf en niet te zwaar zijn.

Skikleding
Of je nu een winter of zomeropleiding volgt, je neemt altijd een complete wintersport uitrusting mee. Qua bovenkleding is het goed om drie lagen te dragen. Een eerste basislaag bestaande uit thermo-ondergoed en skisokken waarmee je droog en warm blijft. Een tweede laag is een isolerende laag die zorgt dat het warmte opslaat en transpiratie transporteerd. De derde laag bestaat uit een waterdichte laag en beschermt je tegen regen, sneeuw en wind.

Zorg ook voor goede handschoenen, je zult er goed aan doen om gedurende een opleiding of seizoen twee paar te hebben. Tevens kun je tijdens een zomeropleiding denken aan wat dunnere handschoenen. Goede materialen zijn een ‘must’ voor een skileraar. Als je nog nieuwe materialen nodig hebt, kijk dan eens in onze webshop!

Tijdens alle opleidingen geldt een helmplicht!