Het is natuurlijk mogelijk dat je de opleiding niet in één keer positief afrondt, dan moet je voor één of meerdere onderdelen een herkansing doen. Je hoeft niet nog een keer de hele opleiding opnieuw te volgen, maar enkel de onderdelen te herkansen die je nog niet gehaald hebt. Als je een herkansing nodig hebt, meld je dit via de mail aan bij Snowsports Nederland. Je wordt dan geïnformeerd over de datum, tijdstip, locatie en kosten van de herkansing.

Wat goed is om te weten, is dat je in veel gevallen wel kunt werken voor de skischool. Doordat je de opleiding hebt gevolgd, mag je wel lesgeven aan kinderen in het kinderland. Je mag alleen nog niet zelfstandig de piste op met je groepje.

Praktijk

Van de deelnemers die het niet halen, is het vaak bij één van de praktijkonderdelen. Het ‘Schulefahren’ (de basisbochten) en/of het ‘Eigen Können’ (de gevorderde techniek) is dan nog niet voldoende. Hiervoor zul je dan nog extra moeten trainen voordat je mag starten aan de herkansing. Wij adviseren dan ook om deel te nemen aan onze Anwärter trainingen in Nederland of een twee daagse voorbereidingstraining in Oostenrijk.

Theorie

Elke theorievak dat geëxamineerd wordt, moet positief afgerond worden. Indien je voor één of meerdere vakken een onvoldoende haalt, moet je deze herkansen. Theorie herkansingen worden op een later tijdstip in Oostenrijk herkanst.

Lesgeven

Als je het onderdeel ‘lesegeven’ niet haalt, krijg je tijdens de opleiding nog een mogelijk op deze te herkansen. Indien dit na twee keer nog onvoldoende is, dan wordt deze op een later tijdstip in Oostenrijk herkanst.

Als je een herkansing nodig hebt, meld je dit via de mail aan bij Snowsports Nederland. Je wordt dan geïnformeerd over de datum, tijdstip, locatie, trainingen en kosten van de herkansing.