Skip to content

Blog van Lynn

Daar ging ik dan. 4 juli 2020 stapte ik samen met Snowsports de bus in richting Oostenrijk om met mijn anwärter opleiding te starten🚍. Ik ging de droom die ik als 10-jarige ik had bedacht, waar maken💭. Ik word skidocent. Ik was zenuwachtig, onzeker maar had er voornamelijk enorm veel zin in. Nieuwe mensen leren kennen die mijn passie voor skiën, sneeuw en Oostenrijk delen🇦🇹. Het avontuur startte in Nederland waar ik samen met een groot deel van de deelnemers richting de Hintertuxer gletsjer vertrok🏔️.

Eenmaal aangekomen gingen we pas echt van start. De koffers werden in het hotel geplaatst en samen met de Snowsports begeleiders gingen we richting de piste. Er werd die dag voornamelijk gefocust op techniek. Ze lieten je wennen aan de omgeving, aan elkaar, maar natuurlijk ook aan de omstandigheden, want skiën in de zomer is net even anders dan in winter🌞. Zo’n wen dag was een fijne start van het avontuur.
Dag 2 werden we gekoppeld aan een zogenoemde “ausbilder” dit was voor deze week jouw docent🙎🏻‍♂️. Samen met Duitsers, Oostenrijkers en Nederlanders kreeg je de basis van het les geven. Alles wat je moest weten en kunnen voor het halen van je anwärter werd bijgebracht door jouw ausbilder. De juiste houding, de juiste oefeningen en tips & tricks voor het les geven⛷️. Zo krijg je bijvoorbeeld de pizzapunt nergens uitgebreider uitgelegd dan tijdens je anwärter opleiding. En geloof me de pizzapunt/pflug is lastiger dan je denkt in zomersneeuw 🍕.

Naast dat er praktische vakken zijn, worden er ook veel theoretische vakken gegeven. Zoals Kinderuntericht, alpinkunde en erste hilfe. In totaal krijg je 8 theoretische vakken📖. De lessen verzorgen de ausbilders. Als ik ergens niet uit kwam stonden de begeleiders van Snowsports klaar om iedere vraag te beantwoorden (en geloof me dat waren er veel).
Onder het genot van een biertje wordt er samen met de medestudenten geleerd voor de eindtoets. Heb je de toets gehaald dan heb je het eerste deel al in de pocket. Daarnaast moet je ook nog je praktische vakken halen.

De band die je in zo’n korte tijd krijg met zowel je begeleiders als je medestudenten is niet te omschrijven. Ik heb gelachen, gehuild, heb gedanst, ben gevallen en weer opgestaan, maar niet zonder de mensen die ik daar heb leren kennen. Dat avontuur wat ik had bedacht als 10-jarige ik, heb ik heel goed bedacht. En Snowsports heeft dat bijzonder goed begeleid.