Skip to content

Blog Silas

Blog van Silas

In de zomer van 2020 heb ik eindelijk het eerste deel van mijn droom na kunnen jagen; het halen van een Anwärter diploma om skiles te mogen geven aan de nieuwe generatie wintersportfanaten. Samen met een ontzettend leuke groep deelnemers zijn wij afgereisd naar de Hintertuxer gletscher, een gebied waar je ’s ochtends kunt skiën en in de middag in je korte broek op het terras kan genieten van een welverdiend hapje en drankje.

 

Het begon al een paar maanden daarvoor. Samen met mijn vriendin heb ik mij opgegeven voor de informatiedag in Zoetermeer. Na een uitgebreide presentatie en twee uur training op de indoorskibaan hadden wij onze keuze gemaakt. Wij gaan ons inschrijven voor de Anwärter diploma bij Snowsports Nederland. Het fijne aan Snowsports is hun enthousiasme en passie voor sneeuw. Tijdens de opleiding zijn ze altijd beschikbaar voor vragen, advies en/of gezelligheid. Ikzelf heb de 10-daagse zomercursus gedaan die volledig werd georganiseerd in Oostenrijk.

De dagen zijn lang en intensief, maar er is ook genoeg tijd om te genieten van de omgeving waarin je je bevindt. Ik zal jullie in het kort meenemen in hoe één van de dagen er ongeveer uitziet. ’s Ochtends ging de wekker om 07:00, ik deed mijn ski-outfit aan en kon zo aanschuiven bij het -door het hotel- goed verzorgde ontbijtbuffet. Vervolgens pakten wij de bus die ons naar de gondels bracht. Inclusief pauze op de berg, ben je ongeveer 4 uur actief op je ski’s. Nog even snel via het skiraum om de ski’s op te bergen en dan door naar de lift om naar beneden te gaan. In de namiddag hadden we drie uurtjes theorie die werden uitgelegd door onze Ausbilders. Dit klinkt misschien lang, maar vergeet niet dat het gaat om iets wat je superleuk vindt om te doen; namelijk skiën. Na deze lessen kun je genieten van een 3-gangen keuzemenu die is bereid door het hotel. Het menu is elke avond anders en er is voor ieder wat wils. Na het diner is er altijd tijd vrij gemaakt om met de begeleiding van Snowsports de theorie en/of praktijk nog even door te nemen. Mocht je geen vragen hebben, of even lekker wilt chillen dan kan dat in de spa of in de bar. Het hotel beschikt over genoeg faciliteiten om te jezelf op te laden voor de volgende dag.

Dankzij Snowsports is deze reis, een tijd geworden om nooit meer te vergeten. Een mooie bijkomstigheid zijn de vriendschappen die je tijdens die week opbouwt. Je leert elkaar echt goed kennen, je helpt elkaar met studeren en je deelt natuurlijk met z’n allen dezelfde passie: Wintersport