Snowcamps

Ga mee op ons GS Race Camp!

Giant Slalom Race Camp

 • 3 daagse training op de Kitzsteinhorn gletscher
 • Verbeter je race en buckel skills
 • Wax & slijp clinic
 • Après-ski & Party
 • Movie night
 • Fotoshoot & Aftermovie

 

High-end skiën

Ga mee op ons GS Ski Race Camp op de Kitzsteinhorn!

Voor skiërs die hun carve en race skills willen verbeteren! Tijdens het drie daagse Race Camp ga je samen met andere skiërs je carve, race en buckel skills verbeteren. We gaan je materiaal tunen en slijpen als echte wedstrijdskiërs om jou nog harder en beter op je kanten te laten skiën. We racen door de Giant Slalom en krijgt persoonlijke tips van een echte race trainer die jou naar een hoger skiniveau brengt. En je leert de skitechniek die je nodig hebt om buckels te bedwingen. Op de laatste dag is er een race contest, de beste tijd wint de titel Snowsports Race Champ 2018!

 

Kitzsteinhorn Gletscher

Vele internationale top teams komen naar de Kitzsteinhorn Getscher om te trainen voor de Giant Slalom. Dit skigebied biedt hier namelijke ideale mogelijkheden voor. Door de hoge en gunstige ligging ten opzichte van de zon, ligt hier altijd voldoende van sneeuw van perfecte kwaliteit. Met de nieuwe gondels en liften die er de laatste jaren zijn bijgekomen, kom je snel en comfortabel tot boven de 3000 meter. Hier liggen een aantal geweldige trainingspistes voor ons GS Race Camp, hier leer je carven en racen als geen ander!

Programma

Dag 1 – Carve + buckel training

Op de eerste dag gaan we acclimatiseren op de gletscher en inskiën op de piste. We doorlopen de basistechniek die nodig is om te beginnen aan het race programma. In de middag starten we met de buckel techniek en verkennen we de racepistes. 

Dag 2 –Giant Slalom + buckel training

Vandaag gaan we de racepiste op! Er komt een professionele skitrainer die jou persoonlijke tips & tricks geeft om nog beter en sneller door de reuzen slalom te gaan.

Dag 3 – Giant Slalom training + wedstrijd

Giant Slalom training en dan starten we met een wedstrijd. De snelste man en snelste vrouw krijgen een gave Sinner Goggle en winnen de titel Snowsports Race Champ 2018!

Wij bekijken elke dag het weer en stemmen daar het beste ski programma op af. Hierdoor kan bovenstaand programma afwijkend zijn.

 

Techniek en veiligheid

Je leert verschillende skitechnieken van onze ski- en racetrainers. Zorg dat je fit bent en dat je de juiste skimaterialen bij je hebt. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een complete checklist!

Carven

Verbeter je carve skills! Carven zijn ‘gesneden’ bochten. Je ski’s snijden op de zijkant door de sneeuw waarbij de nose en de tail precies het zelfde spoor volgen. Deze techniek wordt gebruikt in het wedstrijdskiën omdat je daarmee veel hogere snelheden haalt in de bochtfase. Wil jij beter leren carven? Dan ben je bij het GS Race Camp op de goede plek!

Giant Slalom

Bij de Giant Slalom bestaat de poort uit twee palen en een vlag ertussen. De poorten bij de GS staan ongeveer tussen de 15 en 25 meter uit elkaar. Dit verschilt per parcours, het niveau van de deelnemers en de vorm van de piste. In de GS moet je alle capaciteiten die je bezit gebruiken en verdelen. Evenwicht, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen komen samen tijdens deze dynamische, intense en technische discipline. Voor de Giant Slalom adviseren wij GS ski’s mee te nemen. Dit zijn wat langere (5-10 cm onder lichaamslengte), smallere (60-70 mm onder de voet) en stijvere ski’s dan allround en allmountain modellen en hebben een grotere bochtradius (16+ meter).

Buckels

Om door de buckels te skiën maak je gebruik van een andere skitechniek. Om dit te leren moet je basis al wel goed zijn. Je moet ritmische en dynamische korte bochten kunnen skiën op een rode piste. De basis van het buckelskiën is dat je in de bochtfase de benen strekt en op de buckel de benen weer buigt. Zo 'absorbeer' je de buckel en kun je vervolgens de benen weer strekken. 

Veiligheid

Tijdens het GS Race Camp gaat veiligheid boven alles. Er geldt ten alle tijden een helmplicht. Wij zullen op basis van het weer, de sneeuw, het zicht en het niveau van de groep keuzes maken voor een uitdagend en leerzaam programma.

 

Uhrgemütlich verblijf

 We zijn de hele dag op de piste aan het skiën en trainen. Dan wil je in de avonden natuurlijk in een lekker bedje liggen! Tijdens het GS Race Camp verblijf je in een gezellig gasthof dichtbij de gletscher en het centrum van Kaprun. Hier ontbijten we en hebben we elke avond een diner. Elke avond hebben we een leuk programma zoals een wax en slijp clinic, movie-night en een ski en snowboard quiz voor de echte kenners! De skibus haalt ons elke dag op en brengt ons naar de gletscher toe. Super geregeld dus!

Prijs

Early bird € 399,- (bij een aanbetaling van € 100,- voor 17 november 2017)

Normaal € 425,-

 De aanmelding is compleet na aanbetaling van € 100,- of het totaal bedrag.

Inclusief

 • 4 overnachtingen op basis van Half Pension
 • 3 dagen race & buckel training
 • Snowsports skitrainer en begeleider
 • Race en bucker skitrainer
 • Race contest met best time man/vrouw
 • Video-analyse van je carve en race skills
 • Fotoshoot in de GS en buckel
 • Aftermovie GS Race Camp
 • Wax en slijp clinic
 • Testmateriaal
 • Movie night
 • Ski quiz met mooie prijzen
 • Après-ski en eindfeest

Exclusief

 • Skipas (Optioneel bij te boeken: 3 daagse skipas is € 145,- euro)
 • Vervoer (Optioneel bij te boeken: enkel € 149,- en retour €298,-)
 • Lunch op de piste
 • Drankjes in het verblijf

Het programma van het GS Race Camp kan ten alle tijden worden aangepast door de organistie in verband met externe factoren

Het GS Race Camp gaat door bij voldoende aanmeldingen

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebook_page_plugin