fbpx

Skileraar in Afrika

VLOG: Werken als skileraar in Afrika

Skileraar in Afrika

David Jansonius heeft in 2015 zijn skileraar opleiding bij Snowsports Nederland gevolgd. Na zijn Bachelor opleiding heeft hij besloten een tussenjaar te nemen, waarin hij 6 maanden in Oostenrijk heeft gewerkt. Omdat hij de sneeuw begon te missen is hij dezelfde zomer nog naar Afrika vertrokken om les te geven bij Afriski. 

Je miste de sneeuw in Oostenrijk, waarom heb je voor Afrika gekozen?

Ik heb na mijn Bachelor opleiding besloten om een tussenjaar te houden. Na zes fantastische maanden gehad te hebben in Oostenrijk kwam ik weer thuis. Ik zag op dat moment al mijn vrienden en familie weer, maar toch miste ik iets: Sneeuw! Ik had nog tot september totdat mijn Master zou starten dus ik ging op onderzoek uit waar de mogelijkheden lagen om in de zomer te skiën. Toen kwam ik bij Zuid-Afrika uit. Ik had mijzelf aangemeld als een grap, maar toen werd ik aangenomen. Een week later zat ik in het vliegtuig! Ik heb uiteindelijk van begin juni tot eind augustus bij AfriSki gewerkt.

Welke verschillen met Europese skigebieden zijn je het meest opgevallen?

Het grootste verschil is dat AfriSki slechts één piste van ongeveer één kilometer heeft die geschikt is voor de gemiddelde tot gevorderdere skiërs. Deze piste is echter geweldig voor de fanatieke skiërs die graag hun techniek willen verbeteren.  Er zijn namelijk veel skilerarentrainingen en in je vrije uren kun je zelf ook aan de slag op deze perfect geprepareerde piste. Verder is de après-ski geweldig. Je zit samen met je collega’s en gasten vast op dezelfde berg waardoor je elkaar altijd tegenkomt in de enige kroeg van het resort. De drank is goedkoop en iedereen gaat altijd helemaal los! Verder krijg je hele bijzondere vriendschappen op deze berg, aangezien je altijd bij elkaar bent. De skileraren komen van over de hele wereld dus iedereen heeft zijn eigen interessante verhalen en zouden ze altijd een goed woordje voor je kunnen doen bij hun eigen skischolen in andere resorts. Het meest interessante is misschien wel het soort gasten in AfriSki. Zuid-Afrika is een heel verdeeld land met veel verschillende culturen. Bij iedere gast hoor je weer nieuwe interessante verhalen. De klanten zijn ook super dankbaar, aangezien het voor sommige wel eens de eerste en enige keer in de sneeuw zou kunnen zijn!

Zou je het anderen aanraden?

Ik zou het zeker andere mensen aanraden om naar AfriSki (of buiten Europa) te gaan! Je leert zoveel nieuwe mensen en culturen kennen en je wordt in het diepe gegooid, net zoals je collega’s, waardoor iedereen open is naar elkaar toe. Een hele mooie toevoeging is ook nog dat je na het seizoen de tijd hebt om het land zelf te verkennen, nog meer avonturen dus! Mijn plan is dan ook om na mijn opleiding ieder continent af te gaan. Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Chili: Here I come!

Als je naar aanleiding van deze blog ook interesse hebt gekregen om te gaan werken buiten Europa, brengen we je graag in contact met David!

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin