fbpx

Snowcamps

Ga mee op ons Freestyle Skill Camp!

Freestyle Skill Camp

 • 3 daagse snowboard training
 • Verbeter je riding en freestyle skills
 • Wax & slijp clinic
 • Après-ski & Party
 • Movie night
 • Fotoshoot & Aftermovie

 

Next level snowboarding

Ga mee op ons Freestyle SKILL Camp op de Kitzsteinhorn!

Voor snowboarders met ambitie om hun riding en freestyle skills te verbeteren. Tijdens het drie daagse Skill Camp ga je samen met andere snowboarders je riding style verbeteren en nieuwe freestyle tricks leren. Je set-up van je snowboard wordt aangepast en je gaat sowieso een aantal nieuwe tricks, jibs en butters leren op de piste. Natuurlijk gaan we ook op kickers, boxen en rails. En er is een SUPER PIPE, we are gonna (s)KILL it!

 

 

Snowpark Kitzsteinhorn

 3 snowparken op 1 gletscher!

Op 2900 meter ligt het Glacier Park hier vind je een easy box en kicker line en een uitgebreide jib line. In het Easy Park vind je een veel mini kickers, rollers en flat boxes voor beginners. Let wel op! Er is ook een medium entry met een paar grotere kickers. Naast het Easy Park ligt de Super Pipe, wat een geweldig monster is dat! En last but not least: Central Park. Hier staan medium en pro line boxen, rails en kickers. Dit is waarom de Kitzsteinhorn Gletscher onze basis is van ons Freestyle SKILL Camp. 

Programma

 

Dag 1 – Glacier Park

In de ochtend acclimatiseren we op de gletscher en boarden we een paar rondjes in. De basis techniek die nodig is om te beginnen aan het freestyle programma komt aan bod. En we starten met slopestyle tricks en verkennen de de verschillende snowparken op de gletscher, te starten met het Glacier Park. 

Dag 2 – Easy Park + Super Pipe

Vandaag gaan we de hele dag het park in! We trainen op kickers, boxen en rails. Er komt een professionele snowboardtrainer die alles haarfijn uitlegt en voordoet. En natuurlijk geeft hij jou persoonlijke tips & tricks om die snowboarder te worden die jij altijd al hebt willen worden! 

Dag 3 – Central Park + Contest

Op de derde dag gaan we het Central Park verkennen en shredden! Hier vind je medium en  pro lines. Op het einde van de dag houden we hier een kleine contest: Best trick kicker en Best trick box/rail. De winnaars krijgen een gave Sinner Goggle en meer!

Wij bekijken elke dag het weer en stemmen daar het beste snowboard programma op af. Hierdoor kunnen wij afwijken van bovenstaand programma.

 

Skills en Safety

Je leert verschillende snowboardskills van onze snowboardtrainers. Zorg dat je fit bent en dat je de juiste materialen bij je hebt. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een complete checklist!

Butteren

Cruisen over de piste wordt veel leuker als je dit met een paar butters combineerd! Deze piste tricks waarbij je over je nose en tail draait en slide zien er super stylish uit en zijn geweldig om te doen. Wil je deze tricks goed uit voeren, dan adviseren wij een freestyle board mee te nemen. Deze zijn een stuk flexer en lichter dan allround of allmountain snowboards en zijn gemakkelijker om switch mee te rijden.  Dus wil jij je nose roll verbeteren en blijven draaien tot je erbij neervalt? Dan hebben wij jou er graag bij! 

Kickers

Natuurlijk gaan we kicker springen! Er zijn kickers voor iedereen en in elke maat. Ben je nog niet zo vertrouwd met kickers, dan start je met de easy line kickers van 4-8 meter. Heb je al wat ervaring met kickers, dan zijn is er de medium line kickers van 8-12 meter. Spring je medium line easy? Dan zijn er pro line kickers van 12+ meter. Belangrijk is eerst een goede verkenning van het park te doen, het weer goed in de gaten te houden, en een speed-check te doen. Begin met een paar straight jump met een grab of shifty. En daarna pas aan de rotaties. We’re gonna spinn that shit!

Boxen en rails

Een ander element in het park zijn de boxen en rails. Deze zijn er ook in vele vormen en maten: butterboxen, rainbowboxen, wallride, kinkrails, S-bends, you name it, en snowpark Kitzsteinhorn heeft ze!

Super Pipe

De super pipe is 650 meter lang en 6,5 meter hoog. Om in deze big boy te shredden moet je van goeden huize komen!

Safety First

Tijdens het Freestyle SKILL Camp gaat veiligheid boven alles. Er geldt ten alle tijden een helmplicht en we raden je aan om een backprotector en een impactshort te dragen. Ook zullen wij op basis van het weer, de sneeuw, het zicht, de drukte en het niveau van de groep keuzes maken voor een uitdagend en leerzaam programma.

Uhrgemütlich verblijf

We zijn de hele dag op de piste en in het park aan het jibben en shredden! In de avonden en ochtenden verblijven we in een gezellig gasthof dichtbij de gletscher. Hier ontbijten we en hebben we een diner. Ook organiseren we hier elke avond een leuk programma: wax en slijp clinic, movie-night en een snowboard quiz voor de echte kenners! 

Prijs

Kosten

Early bird € 399,- (bij een aanbetaling voor 17 november 2017)

Normaal € 425,-

 Aanmelding is compleet na een aanbetaling van € 100,- of het totaal bedrag.

Inclusief

 • 4 overnachtingen op basis van Half Pension in een uhrgemütlich Gasthaus
 • 3 dagen freestyle training
 • Snowsports begeleiding
 • Freestyle snowboardtrainer
 • Freestyle contest (best trick kicker en best trick box/rail)
 • Video-analyse van je riding skills
 • Fotoshoot of kicker en box/rail
 • Aftermovie Freestyle Camp
 • Wax en slijp clinic
 • Movie night
 • Snowboard quiz met mooie prijzen
 • Après-ski en eindfeest

Exclusief

 • Skipas (Optioneel bij te boeken: 3 daagse skipas is € 145,- euro)
 • Vervoer (Optioneel bij te boeken: enkel € 149,- en retour €298,-)
 • Lunch op de piste
 • Drankjes in het verblijf

 

Het programma van het Freestyle SKILL Camp kan ten alle tijden worden aangepast door de organistie

Het Freestyle SKILL Camp gaat door bij voldoende aanmeldingen

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin